ONU: Personalul din domeniul sănătăţii, supus unor precauţii excesive din cauza epidemiei Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii sunt nevoiţi să ia multe măsuri pentru a nu intra în contact cu pacienţii FOTO Adevărul
Medicii sunt nevoiţi să ia multe măsuri pentru a nu intra în contact cu pacienţii FOTO Adevărul

Secretarul general al ONU a declarat că personalul medical care lucrează în zonele afectate de epidemia cu virusul Ebola sunt supuşi unor precauţii excesive în momentul în care se întorc acasă

„Există unele restricţii suplimentare şi discriminatorii împotriva personalului din domeniul sănătăţii care nu sunt necesare”, a explicat Ban Ki-moon, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), citat de Agerpres.

Acesta a menţionat îndeosebi „carantinele care nu se bazează pe dovezi ştiinţifice”.

Suspiciuni de Ebola în Turcia

Luni, un cetăţean egiptean, membru al echipajului unei nave care a circulat între România şi Turcia, a fost plasat în carantină într-un spital din oraşul turc Hatay, existând suspiciuni că ar avea Ebola, anunţa luni şi Mediafax.

Abdelal Ali Ahmet Mossaat, în vârstă de 26 de ani, este membru al echipajului unei nave care a circulat între România şi Turcia.

Bărbatul a leşinat imediat după ajungerea navei în portul turc Iskenderun, fiind plasat în carantină în contextul în care are febră mare şi starea sa se deteriorează rapid.

Medicii de la spitalul din oraşul Hatay nu au reuşit să diminueze febra pacientului, iar toate cadrele medicale au luat măsuri de precauţie pentru a nu se infecta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite