Noi categorii de personal medical vor primi salarii majorate cu 25% din 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar medicii, asistenţii medicali, infirmierii şi personalul auxiliar din spitalele publice vor primi salarii majorate cu 25% de la 1 octombrie. Măsura vizează şi personalul medical din cabinetele medicale şi de medicină dentară al MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale şcolare, din centrele de asistenţă medicală comunitară şi pe cei din centrele medico-sociale publice.

Aceste categorii se adaugă celor prevăzute iniţial după negocierile purtate în Guvern, informează Mediafax. Chiar dacă premierul Victor Ponta şi-a dat acordul de principiu pentru includerea acestor noi categorii, el a solicitat să i se prezinte impactul bugetar suplimentar. 

„În urma analizei, premierul a decis că bugetul poate suporta majorarea cu 25% a salariilor şi în cazul acestor categorii de personal medico-sanitar”, arată sursa citată. 

Potrivit documentului citat, personalul din sistemul public sanitar cuprinde toate categoriile de personal din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale şi de medicină dentară, de unitate, ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale Serviciului Român de Informaţii, personalul din reţeaua de medicină şcolară, asistenţă medicală comunitară, precum şi din alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice, inclusiv personalul din unităţile nominalizate în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, finanţate integral de la bugetul de stat şi din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Totodată, beneficiază de majorări personalul de specialitate medico-sanitar, personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi auxiliar sanitar din penitenciarele-spital, precum şi din cele organizate la nivelul unităţilor penitenciare, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structura medicală a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Conform aceleiaşi ordonanţe, nu intră sub incidenţa prevederilor respective personalul din direcţiile de sănătate publică şi structurile similare ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cu excepţia personalului din cabinetele medicale şi dentară, de unitate.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului mai prevede creşterea, la 3.875 de lei, începând cu 1 octombrie 2015, a cuantumului salariului lunar brut/soldei brute lunare în funcţie de care se stabileşte bursa de rezidenţiat.

Plata lunară a bursei de rezidenţiat pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite