Moartea alba isi intinde tentaculele in Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poveste in 1990, o realitate dramatica in 2005. Consumul si traficul cu stupefiante in Romania s-au mutat din domeniul fictiunii si al filmului in realitate. Conform statisticilor Agen-tiei

O poveste in 1990, o realitate dramatica in 2005. Consumul si traficul cu stupefiante in Romania s-au mutat din domeniul fictiunii si al filmului in realitate.
Conform statisticilor Agen-tiei Nationale Antidrog, Capitala este cea mai afectata de acest flagel. Peste 24.000 de bucuresteni sunt consumatori activi de heroina injectabila. Varsta medie a debutului pentru consumul de droguri in Romania a scazut pana la 15 ani. Cel mai tanar toxicoman are doar sapte ani! Acestea sunt o parte din rezultatele Studiului National, realizat in 2004, de Agentia Nationala Antidrog pe baza datelor obtinute de la institutiile guvernamentale si neguvernamentale. Practic, este vorba despre toxicomanii luati oficial in evidenta. In realitate, numarul consumatorilor de droguri din Romania se estimeaza a fi peste 100.000. Cu toate acestea, pana acum nu a fost infiintat nici macar un centru national de dezintoxicare. In momentul de fata exista doar cateva sectii specializate in cadrul unor spitale din tara.

Cititi in pag. dosar

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite