Ministrul Sănătăţii vrea să reducă sumele alocate achiziţiilor de aparatură: „Nu vreau să mai găsesc echipamente la preţuri mai mari decât în alte ţări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele alocate achiziţiilor de echipamente ar putea fi reduse, spune ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acesta susţine că nu se va cumpăra aparatură mai ieftină ci că li se vor impune limite maxime de preţ spitalelor.

Declaraţiile au fost făcute de şeful de la Sănătate zilele trecute. „Urmează etapa a treia când trebuie să punem şi un preţ maximal pe tot ce înseamnă achiziţii. Nu vreau să mai găsesc echipamente cumpărate în România la preţuri mai mari decât în alte ţări din Europa”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. 

În prezent, însă, nu există un proiect concret care să reglementeze intenţia oficialului, relatează digi24.ro. 

La ora actuală, legea stabileşte limite pentru toate achiziţiile publice. Ele pot fi de cel mult 30.000 de euro pentru produse sau servicii şi până la 100.000 de euro pentru lucrări. Pentru achiziţiile care depăşesc plafonul, criteriul de selectare este cel al preţului cel mai mic, subliniază sursa citată. 

„Poate să fie o strategie bună, în sensul că pot să achiziţioneze aparatură de înaltă performanţă, poate la un preţ ceva mai mic, dacă este negociat cu uşa strânsă. S-ar putea să existe şi reversul medaliei, să nu poţi să achiziţionezi echipamente decât de o calitate puţin mai joasă”, atrage atenţia un manager de spital. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite