Ministrul Sănătăţii: Marţi a fost un număr record de infectări şi de teste efectuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că marţi s-au înregistrat cifre record în ce priveşte cazurile de COVID-19, precum şi de teste efectuate.

Astfel, el a precizat miercuri, în debutul şedinţei de guvern, că marţi s-a înregistrat o „cifră record" în ce priveşte numărul infectărilor cu SARS-CoV-2, care au depăşit 40.000. În aceeaşi zi s-au efectuat şi "un număr record" de teste: 122.000. Rafila a menţionat că miercuri au fost raportate 35.800 de cazuri dintr-un total de 110.000 de teste.

„Medicii de familie efectuează circa 10% din totalul testelor. E o mică creştere la medicii de familie. Sperăm să fie mai consistentă în zilele următoare. Aproape 11.000 de teste au efectuat medicii de familie din totalul de 110.000. Sigur că situaţia rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează, dacă vreţi: în primul rând, numărul de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate. Astăzi, la 36.000 de persoane infectate - circa 450 au fost internate în spital. Iar creşterile la terapie intensivă nu sunt mari. În jur de 30-40 de cazuri pe zi, la terapie intensivă. Ceea ce, în mod evident, nu pune probleme în asigurarea asistenţei medicale", a spus el. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite