Ministrul Sănătăţii, despre cazul bebeluşilor din Argeş: „Prevederile legale au fost respectate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriciu Achimaş Cadariu FOTO Eduard Enea
Patriciu Achimaş Cadariu FOTO Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, nu a dorit să spună dacă este sau nu mulţumit de modul în care a fost gestionat cazul bebeluşilor din Argeş. Acesta a explicat, însă, că s-au respectat prevederile legale şi toate etapele anchetei epidemiologice.

„Ce pot să vă spun este că s-au respectat de fiecare dată prevederile legale şi toate etapele anchetei epdemiologice şi ulterior a identificării sursei”, a declarat Cadariu, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul a punctat că, în cazul demiterii conducerii Spitalului de Pediatrie Argeş, autorităţile locale trebuie să îşi facă treaba. „Sigur că am discutat cu autorităţiile, dar acolo este un consiliu de administraţie care trebuie să-şi facă treaba. Aici, membrii noştri solicită aceste lucruri, dar sunt în minoritate”, a declarat Achimaş Cadariu.

Concluziile rezultate în urma verificărilor efectuate, în luna februarie, de Corpul de Control al premierului în cazul copiilor cu afecţiuni grave, transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, relevă că există probleme de ordin administrativ, cel puţin la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut şi pană în februarie 2016, că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu a fost efectuată nicio analiză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite