Ministrul Sănătăţii: De azi chiar trebuie să începem să ne pregătim pentru următorul val. Cel mai important lucru este acela de a ne vaccina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attila a precizat şi că autoritătile ar trebui să înceapă chiar de azi (marţi - n.r.) să pregătească următorul val al pandemiei de Covid.
Cseke Attila a precizat şi că autoritătile ar trebui să înceapă chiar de azi (marţi - n.r.) să pregătească următorul val al pandemiei de Covid.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că România ar trebui să înceapă să se pregătească pentru cel de-al cincilea val al pandemiei de Covid-19. Potrivit acestuia, spitalele au la dispoziţie zece zile pentru a decide dacă vor trata exclusiv pacienţi infectaţi cu coronavirus.

„Din ziua de vineri, săptămâna trecută, au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza situaţia punctual, pe fiecare unitate sanitară, şi în cazul în care consideră că este nevoie de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze spitalul respectiv numai pe internări COVID. În cazul în care consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferă totuşi de la un spital la altul, atunci pot să înceapă să primească şi pacienţi non-COVID. Această decizie a fost comunicată spitalelor de la sfârşitul săptămânii trecute. Fiecare spital va face această proprie analiză. Ştiţi că am avut solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri, pentru a fi exclusiv COVID. În situaţii diferite, este dreptul lor astăzi şi am prevăzut şi un termen de maxim 10 zile până când, cel puţin în această fază, spitalele pot să păstreze, dacă decid aşa, să fie exclusiv Covid”, a declarat Cseke Attila, marţi, la Antena 3.

Viitor ministru al Dezvoltării, dar încă interimar la Sănătate, Cseke Attila a precizat şi că autoritătile ar trebui să înceapă chiar de azi (marţi - n.r.) să pregătească următorul val al pandemiei de Covid.

„De azi chiar trebuie să începem să ne pregătim pentru următorul val. Cel mai important lucru este acela de a ne vaccina. Toate celelalte mesaje şi toate celelalte lucruri pe care le face Ministerul Sănătăţii sunt pe partea de tratament medical. Trebuie să avem termene mai scurte pentru planul de rezilienţă de paturi”, a mai spus ministrul interimar al Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite