Ministrul Remus Pricopie recunoaşte: „Am avut informaţii că se strâng bani înainte de examen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie
Remus Pricopie

Invitat într-o emisiune la RTV, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că avea cunoştinţă de faptul că se colectează bani înaintea examenului de Bacalaureat. „N-a fost foarte clar dacă erau pentru festivităţi sau pentru altceva, dar cert e că se adunau bani“.

Informaţii că se strâng bani am avut, inclusiv de la organele cu atribuţii specifice în domeniul informaţiilor. Dar la un moment dat n-a mai fost foarte clar dacă erau pentru festivităţi sau pentru alte destinaţii, oricum nici dacă erau pentru festivităţi nu era în regulă, cert este că se adunau bani. Apoi am avut surpriza să descoperim că există o întreagă reţea în Bucureşti“, a spus ministrul Pricopie.

Cât despre cazul de la Mehedinţi, „acela a fost descoperit de poliţişti şi procurori, la nivel local“, a mai spus şeful Educaţiei.

„Dacă lucrările au fost viciate, le anulăm“

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii implicaţi, respectiv dacă li se vor recunoaşte lucrările prezentate la examene, Remus Pricopie a răspuns că "lucrările nu au fost viciate, pentru că soluţiile nu au ajuns în sală, dar dacă vor exista astfel de suspiciuni, sigur, mergem pe lucrarea respectivă şi o anulăm“.

Se vor face simulări de Bac şi în clasa a XI-a

Pricopie a anunţat, cu aceeaşi ocazie, că la anul vor exista simulări de Bac şi în clasele a XI-a, având în vedere utilitatea lor în pregătirea elevilor. „Încă nu am luat o decizie în acest moment, dar analizăm şi vom introduce simulări şi în clasa a XI-a“, a spus ministrul.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite