Meteorologii avertizează că urmează ploi şi vijelii în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până miercuri nu vom avea parte de vreme bună, spun meteorologii    FOTO: Adevărul
Până miercuri nu vom avea parte de vreme bună, spun meteorologii    FOTO: Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare potrivit căreia, din această noapte şi până miercuri seară, vom avea parte de ploi, chiar şi torenţiale, de vijelii şi căderi de grindină, fenomene ce vor cuprinde treptat toate regiunile.

Informarea emisă luni de ANM este valabilă din această noapte, de la ora 04.00, până miercuri, 23 iulie, ora 22.00 şi vizează fenomene de instabilitate atmosferică.

Potrivit meteorologilor, „vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei”

De asemenea, „vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp”.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse, mai arată informarea ANM.

Meteorologii au mai spus că, „în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite