METEO Cum va fi vremea în ziua votului decisiv, în România şi în diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De alegeri, vremea va fi mohorâtă în cea mai mare a parte a Europei, inclusiv în România FOTO Adevărul
De alegeri, vremea va fi mohorâtă în cea mai mare a parte a Europei, inclusiv în România FOTO Adevărul

Duminică, 16 noiembrie, ziua votului final pentru alegerile prezidenţiale 2014, vremea va fi mohorâtă, atât în România, cât şi în cea mai mare parte a Europei, arată prognozele meteo. În timp ce marile capitale stau sub semnul ploii, românii din sud şi din est vor avea parte de ceaţă, burniţă, dar şi de temperaturi mai mici decât în restul ţării.

În cursul zilei de duminică, în România, în sudul şi în estul ţării cerul va fi mai mult noros, iar pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi abia spre seară în regiunile vestice vor fi ploi slabe. 

Noaptea cerul va fi mai mult noros în toate regiunile şi va ploua slab în vest şi sud-vest şi doar izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sudul Banatului, nordul Moldovei şi în zonele de munte. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei şi 17 grade, izolat, în Crişana, Maramureş şi Transilvania, unde vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile minime se vor situa între 0 şi 9 grade.

Şi în Capitală vom avea parte de ceaţă şi de ploi slabe, însă maximele anunţate vor ajunge până la 13 grade.

Vremea în cele mai importante capitale din Europa unde românii au stat la cozi pentru a vota

Cu câteva excepţii, în capitalele principalelor state europene unde românii se vor prezenta la vot sunt prognozate ploi pentru ziua de duminică, dar temperaturile vor depăşi 10 grade Celsius.

Cetăţenii din Chişinău vor avea parte de un sfârşit de săptămână frumos, cu soare pe toată durata zilei de duminică. Specialiştii au precizat că nu va ploua, iar maxima va urca până la 8 grade.

Şi pentru Atena specialiştii au precizat că nu există şanse de ploi, iar maxima zilei va ajunge la orele prânzului până la 21 de grade. 

Locuitorii din Berlin vor avea însă parte duminică de o zi ploioasă şi rece, cu maxime de 10 grade Celsius. 

Pentru Londra, specialiştii au anunţat că va ploua în cea mai mare parte a zilei, iar maximele nu vor depăşi 11 grade. Pe tot parcursul zilei sunt aşteptate ploi, maxima zilei ajungând până la cel mult 14 grade. De asemenea, meteorologii au anunţat şi intensificări ale vântului.

În Paris, chiar dacă în zorii zilei soarele îşi va face simţită prezenţa, la amiază vor apărea norii, fiind aşteptate ploi slabe. Maxima zilei nu va depăşi 11 grade.

În Roma, şansele de precipitaţii pentru duminică sunt mari, fiind anunţate ploi pe tot parcursul zilei. La amiază, maximele vor urca până la cel mult 18 grade.

Nici capitala Austriei, Viena, nu va fi ferită de ploi. Specialiştii au anunţat că va ploua dimineaţa, dar şi la prânz, însă spre seara norii se vor răsfira. Maximele zilei nu vor fi mai mari de 13 grade.

În Madrid şansele de precipitaţii sunt ridicate, fiind anunţate ploi aproape toată ziua. Maxima zilei va urca până la cel mult 12 grade.


Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

METEO Vremea în următoarele două săptămâni: timp frumos până pe 17 noiembrie când vin ploile

În următoarea perioadă vom avea parte în continuare de toamnă capricioasă. Temperaturile maxime vor continua să scadă în această săptămână, însă acestea se vor situa peste valorile termice ale perioadei. Specialiştii spun că începând cu 14 noiembrie sunt aşteptate local ploi slabe, iar din 17 noiembrie acestea se vor extinde la nivelul întregii ţări.

PROGNOZA METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Ce temperaturi ne aşteaptă de Crăciun şi de Revelion

Ne aşteaptă o iarnă blândă, asta pentru că regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele trei luni este unul apropiat de normele climatologice multianuale.

Umilinţa românilor din diaspora: la Paris, Londra şi Munchen se aşteaptă şi câte patru ore pentru a vota

Românii din diaspora au trebuit să aştepte chiar şi patru ore pentru a-şi putea exercita dreptul la vot. „Aşa suntem umiliţi“, ne-a transmis unul dintre românii care a stat la coadă la Consulatul din Munchen ca să îşi aleagă preşedintele. Timpul de aşteptare a fost la fel de îndelungat şi în Franţa, Marea Britanie sau Italia. Pentru scrutinul din 2 noiembrie s-au tipărit 600.000 de buletine de vot, care au fost distribuite în 294 de secţii.

Franţa: 800 de kilometri fără nicio secţie de votare

Jongleriile Guvernului cu secţiile de votare din străinătate au stârnit un uriaş scandal intern şi internaţional. Românii din diaspora au reacţionat la umilinţele la care au fost supuşi numai pentru că au vrut să-şi exercite votul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite