Medicii de familie acuză că sistemul de citire a cardurilor de sănătate s-a blocat din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie se plâng că sistemul de citire a cardurilor de sănătate funcţionează greoi
Medicii de familie se plâng că sistemul de citire a cardurilor de sănătate funcţionează greoi

Sistemul de citire a cardurilor de sănătate are din nou probleme. Mai exact, acesta funcţionează greori de trei zile, iar vineri chiar s-a blocat complet în unele zone, atrag atenţia medicii de familie.

„Sunt mari probleme la validarea tuturor consultaţiilor şi a serviciilor. Nu numai la cabinete, şi la farmacii sunt probleme mari de validare. Pentru că este şi perioadă de raportări nu putem face nici raportarea serviciilor pe luna trecută. Şi să nu uităm că avem o limită de 72 de ore în care putem valida serviciile şi, dacă acestea nu sunt validate, ele se pierd. Sistemul nu merge de miercuri şi întreruperile au fost de funcţionare. Rareori s-a întâmplat să meargă”, a precizat Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, citată de Digi24

Pe de altă parte, Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a precizat că sistemul funcţionează, însă răspunde greoi.

„Sistemul funcţionează, dar răspunde mai greoi, e o perioadă aglomerată. Se face raportarea lunii trecute. Nu e adevărat că sistemul nu a funcţionat de miercuri. Putem face dovada prin consultaţii care sunt validate şi se văd în sistem. Când sistemul răspunde mai greoi, se fac consultaţii offline, în 72 de ore se ridică în sistem. Deci pacientul nu trebuie să aştepte la uşă,” spune Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri