Medicii avertizează: Pacienţii cu o boală frecventă la români fac forme severe de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" se declară îngrijorată de evoluţia din ultimele zile a pandemiei de COVID-19, precizând că la spitalul pe care îl conduce 80% din totalul celor internaţi au nevoie de oxigen.

"E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creştere iar Bucureştiul este pe primul loc. Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienţilor cu forme moderate şi severe reprezintă 80% din totalul celor internaţi, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen”, a declarat Beatrice Mahler, pentru digi24.

Managerul Institutului "Marius Nasta" susţine că există riscul să crească numărul de cazuri. 

”Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcţie de pe o poziţie care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă. Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecţii. (...)Majoritatea au comorbidităţi, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează şi nu necesită spitalizare", a declarat Beatrice Mahler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite