Liposucţia este cea mai solicitată procedură estetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 10 ani, numărul intervenţiilor estetice chirurgicale s-a dublat Injecţiile cu botox şi liposucţia au fost cele mai solicitate intervenţii estetice în 2007, arată un raport

În ultimii 10 ani, numărul intervenţiilor estetice chirurgicale s-a dublat

Injecţiile cu botox şi liposucţia au fost cele mai solicitate intervenţii estetice în 2007, arată un raport al Societăţii Americane de Chirurgie Plastică şi Estetică. Potrivit acestuia, anul trecut, în SUA, au fost efectuate peste 11,7 milioane de proceduri de înfrumuseţare, pentru care s-au plătit 13,2 miliarde de dolari. Femeile au reprezentat 91% din pacienţi, cu 10,6 milioane de operaţii estetice.

Raportul Societăţii Americane de Chirurgie Plastică şi Estetică arată că, în ultimii 10 ani, numărul intervenţiilor estetice, cu sau fără chirurgie, a explodat pur şi simplu, înregistrând o creştere cu 114%, în cazul celor chirurgicale, respectiv, cu 754% în cazul celor non-chirurgicale.

Din cele 11,7 milioane de intervenţii, 18% au fost chirurgicale, iar 82% non-chirurgicale, se mai arată în raport. Injecţiile cu botox, pentru îndepărtatea ridurilor, au reprezentat, de departe, cea mai folosită procedură de înfrumuseţare non-chirurgicală, cu 2,77 milioane de proceduri.

Pe de altă parte, liposucţia (aspiraţia grăsimii depuse în anumite părţi ale corpului) a fost cea mai practicată intervenţie chirurgicală estetică, cu mai bine de 500.000 de proceduri efectuate. Alte proceduri de chirurgie estetică au fost mărirea sânilor, înălţarea pleoapelor, abdominoplastia şi micşorarea sânilor.

În ceea ce priveşte procedurile non-chirurgicale, cele mai populare s-au dovedit a fi epilarea cu laser şi regenerarea epidermei, practicată, de asemenea, cu laser.

Bărbaţii preferă injecţiile pentru netezirea ridurilor

Potrivit aceluiaşi raport, femeile au reprezentat 91% din pacienţi în 2007, cu 10,6 milioane de operaţii estetice. Chiar dacă bărbaţii rămân minoritari, numărul lor a crescut în 2007 cu 17% faţă de 2006. Tipul de intervenţie estetică cel mai des folosită în cazul bărbaţilor a fost liposucţia, cu 57.980 de operaţii, în timp ce injecţiile cu botox pentru netezirea ridurilor au constituit procedura cea mai populară (329.519).

Mărirea feselor a fost procedura care a cunoscut cea mai mare creştere în 2007, în rândul femeilor, în timp ce, în rândul bărbaţilor, cel mai mult a crescut numărul injecţiilor cu Radiesse, o emulsie pe bază de calciu pentru netezirea ridurilor.

Cu toate că Food and Drug Administration (FDA) le sfătuieşte pe femeile cu vârste sub 18 ani să nu recurgă la procedurile de mărire a sânilor, raportul Societăţii Americane de Chirurgie Plastică şi Estetică arată că aproximativ 50% din aceste intervenţii s-au realizat la această grupă de vârstă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite