Articol publicitar

Karpatia Horse Show 2016: opt mii de spectatori s-au bucurat de ineditul unui show ecvestru de anvergură internaţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a III-a ediţie a concursului hipic internaţional Karpatia Horse Show  a îmbinat adrenalina cu eleganţa, atât la nivel competiţional, cât şi al activităţilor de entertainment.

Desfăşurat pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova, în prezenţa a peste 8000 de spectatori, evenimentul a găzduit un spectacol hipic de excepţie: Concurs Complet Internaţional la categoriile trei stele, două stele şi o stea,  completat de Concursul Naţional de Atelaje cu doi cai şi patru cai. În  premieră pentru spectatorii din România, această ediţie a reuşit să cuprindă activităţi complementare variate, într-un format care, în ţări cu tradiţie, încântă sute de mii de spectatori la fiecare competiţie.

Concursul Complet Internaţional, categoria trei stele a fost câştigat de Mattia Luciani (27 de ani, Gruppo Sportivo Carabinieri) din Italia cu calul Leopold, care a reuşit să adune cele mai puţine puncte de penalizare la probele obligatorii de dresaj, sărituri peste obstascole şi cross country. Cele mai multe medalii le-a obţinut reprezentanta Austriei, Karin Khodam-Hazrati cu caii Vienna şi Oklahoma. România a obţinut medalii la categoriile o stea, novici şi prenovici prin Călin Nemeş, Sandra Takacs şi Adrian Gherghina. Ca în fiecare an, proba de cross-country i-a pus cel mai mult la încercare pe călăreţi şi cai prin obstacole fixe, amplasate în natură, pe teren variat. Cel mai spectaculos obstacol a fost cel amenajat în fântâna Palatului Micul Trianon a Domeniului Cantacuzino.

Karpatia Horse Show a găzduit şi un Concurs Naţional de Atelaje cu doi şi patru cai care s-a desfăşurat pe un traseu marcat cu conuri, aşezate la o distanţă exactă. Cîştigători au fost Fitero Petre (doi cai) şi Bartha Eduard (patru cai), acesta din urmă participant şi laureat al campionatelor mondiale de atelaje.



Ambele competiţii au fost organizate cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Internaţionale şi Federaţiei Ecvestre Române.

Anul acesta, Karpatia Horse Show s-a adresat nu numai iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, ci şi celor care şi-au dorit să petreacă un weekend deosebit în aer liber cu familia pe  domeniul nobiliar Cantacuzino Floreşti, domeniu administrat de Fundaţia Cantacuzino. Au avut loc parade de ogari şi maşini retro, plimbări cu trăsura şi biciclete, test drive-uri auto, tururi ghidate în parcul domeniului, prelegeri despre echitaţie şi evoluţia grădinilor-parcuri, precum şi o primă petrecere "apres horse show" cu accente jazz-funk. Au fost amenajate zone ale frumuseţii unde doamnele şi-au putut achiziţiona pălării sau haine pictate, obiecte din piele sau bijuterii handmade, iar cele mai elegante apariţii au fost premiate. Pentru binemeritate momente de relaxare a fost creată o zona de experienţe tactile şi masaj, spaţii de destindere cu carpete handmade sau perne supradimensionate.

Anul acesta, zona special dedicată activităţilor pentru copii a fost extinsă semnificativ. Cei mici au luat parte  la ateliere creative de pictură, olărit şi manufacturare de obiecte hand-made, s-au dat cu tiroliana, s-au căţărat în copaci, au călărit şi-au făcut tatuaje cu henna, au tras cu arcul şi multe altele. Peste 800 de copii din numeroase şcoli din Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei au fost prezenţi pe domeniu vineri, 30 septembrie, prin variate tipuri de programe organizate cu sprijinul Fundaţiei Domeniului Cantacuzino. 

În premieră în România a avut loc şi un moment inedit de long-board off-road tras de un cal frizian! Iar cei care nu au putut să călărească au experimentat săriturile peste obstacole din proba cross-country, prin intermediul realităţii virtuale.

Mai multe fotografii şi imagini video de la eveniment pot fi văzute pe www.facebook.com/karpatiahorse, www.karpatiahorse.ro

image

Descarcă foto: https://we.tl/fMN2h2SXLu
Credite foto: Stefan Stoica, Andi Singer, Radu Bogdan

image

Câştigători Concurs Complet Internaţional
 
CCI 3 stele
Mattia Luciani (Italia), cu calul Leopold - 57, 21 puncte
Szabo Orsolya (Ungaria), cu calul Zizi St John - 57, 71 puncte
Roberta Fox (Marea Britanie), cu calul Fleet Street - 82,29 puncte
 
CCI 2 stele
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Flashlight - 87,60 puncte
Dalakov Mitko (Bulgaria), cu calul Solaris - 97,79 puncte
CCI 1 stea
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Vienna - 77, 50,73 puncte
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Oklahoma - 2, 54,12 puncte
Takacs Sandra (România), cu calul Olimpia - 69,69 puncte

Prenovici
Szabo Orsolya (Ungaria), cu calul  Quetra St John’s - 48,85 puncte
Adrian Gherghina (România), cu calul Jeronimo - 53,88 puncte
Călin Nemeş (România), cu calul Quirro T - 56,25 puncte

Novici
Călin Nemeş (România) cu calul Vivian, 52,5 puncte
Sandra Tacacks (România) cu calul Smucig, 62,89 puncte
Dalakov Ivelin (Bulgaria) cu calul Pasians, 70.34 puncte

Câştigători atelaje
Fitero Petre (atelaje cu doi cai)
Bartha Edward (atelaje cu patru cai)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite