Judeţ cu judeţ:Studenta criminală, Carmen Bejan, îi învaţă pe puşcăriaşii analfabeţi să citească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUCEAVA
SUCEAVA

Bârlădenii vor fi amendaţi dacă, de la 1 ianuarie, vor scuipa, vor mânca seminţe sau vor arunca hârtii pe stradă sau dacă vor circula cu maşini care murdăresc carosabilul. O familie din Maramureş cere două milioane de euro despăgubiri unei clinici private pentru acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic de acolo.

ALBA. Credincioşii se vor putea ruga astăzi la moaşte ale pruncilor ucişi de Irod. Acestea vor fi scoase din Biserica Memorială „Mihai Viteazul" din Alba Iulia, unde se vor oficia slujbe pentru pomenirea celor 14.000 de prunci ucişi.

ARAD. Studenta criminală, Carmen Bejan, a ajuns profesoară pentru puşcăriaşi. Tânăra s-a înscris, ieri, la un curs în care îi învaţă pe analfabeţi să scrie şi să citească. Cursul are loc la Penitenciarul din Arad, unde se află în arest. Ea este acuzată  pentru uciderea lui Trifu Schrott.

ARGEŞ. Drumul Naţional 73, care face legătura între Piteşti şi Câmpulung, este plin de gropi din cauza antiderapantului folosit după zăpezile căzute săptămâna trecută.

BACĂU. Fostul arhitect-şef al Bacăului, Silvian Cortez, a fost trimis în judecată. El este acuzat de complicitate la dare de mită. Potrivit anchetatorilor, el ar fi primit 20.000 de euro de la Ghiocel Lupu, pentru a-i facilita acestuia folosirea a două terenuri aflate în litigiu.

BIHOR. Bianca Lazăr Fazekas a fost desemnată, la numai 16 ani, atleta anului din judeţ. Ea a câştigat medalia de bronz în proba de aruncare a ciocanului la Campionatul Mondial de juniori II din Italia.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. La Castelul Dracula din Pasul Tihuţa s-au ocupat 70% din locurile pentru petrecerea de Revelion. Mai sunt disponibile zece camere. Noaptea dintre ani la castel costă 480 de lei, iar cine va sta două nopţi va plăti 690 de lei.

BOTOŞANI. Un salon al secţiei Chirurgie de la Spitalul Municipal Dorohoi a fost cuprins, ieri, de flăcări. Incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă de un angajat al spitalului la capul unei bătrâne de 85 de ani care tocmai murise. Au ars noptiera de lângă patul decedatei şi alte bunuri din salon. Pompierii au intervenit în scurt timp.

BRAŞOV. Deschiderea oficială a sezonului de schi în Poiana Braşov ar fi trebuit să aibă loc duminică seara, dar a fost amânată din cauza lipsei zăpezii. Nici tunurile de zăpada artificială nu au fost de folos, întrucât căldura din ultimele zile a topit toată zăpada.

BRĂILA. Judecătorii sunt îngropaţi în dosare. Cei 13 magistraţi de la Judecătoria Brăila au de soluţionat aproximativ 1.150 de dosare fiecare. Instanţa a rămas fără bani, iar magistraţii îşi aduc de acasă hârtia de scris.

BUZĂU. A murit în timp ce mânca. Un bărbat de 55 de ani din comuna Gherăseni a luat masa, ieri, cu părinţii şi a murit imediat după ce a început să mănânce, fără a da semne că s-ar fi înecat. Cauza morţii se va afla după autopsie.

CARAŞ-SEVERIN. Soţii Gruia, dispăruţi de nouă zile în Munţii Ţarcului, ar fi putut fi salvaţi dacă salvamontiştii nu ar fi început căutările cu o întârziere de 15 ore. Aceasta este concluzia alpiniştilor prezenţi pe munte în ziua respectivă. Şeful serviciului Salvamont pune întârzierea pe seama lipsei de oameni şi a viscolului.

CLUJ. Zeci de studenţi clujeni au ales să petreacă Revelionul la Mănăstirile Oaşa şi Putna. În noaptea dintre ani vor asculta slujbe şi vor colinda îmbrăcaţi în costume populare. Cazarea şi masa sunt gratuite. La Oaşa, sejurul va ţine de la 31 decembrie până la 2 ianuarie. La Putna, studenţii vor sta între 29 decembrie şi 3 ianuarie.

CĂLĂRAŞI. Locuri de muncă pentru şomeri. Peste 100 de persoane din Olteniţa vor fi angajate, de la 1 ianuarie, în serviciul public. Angajarea este subvenţionată de municipalitate, iar contractele de muncă sunt valabile un an.

CONSTANŢA. Coadă la Agenţia de Şomaj. Constănţenii concediaţi înainte de Crăciun s-au înghesuit ieri să-şi depună dosarele pentru ajutorul de şomaj. Din cauza numărului mare de cereri, multe dintre dosarele depuse în aceste zile vor fi validate abia la primăvară.

COVASNA. Cele două tunuri de zăpadă de pe pârtia din staţiunea Şugaş Băi vor fi puse în funcţiune la începutul anului. Pentru a putea fi folosite tunurile, trebuie montat un transformator de o putere mai mare decât cel de acum.

DÂMBOVIŢA. Ajutoarele pentru încălzire vor fi date aproape de finalul iernii. Cei 90.000 de dâmboviţeni care au solicitat sprijin vor trebui să aştepte luna februarie pentru a primi banii pe care ar fi trebui să-i ia în decembrie.

DOLJ. Craiova străluceşte cu lumini nemţeşti. Ornamentele, care în 2008 au fost închiriate, au fost cumpărate anul acesta de Primărie, cu un milion de euro. S-au cumpărat şi instalaţii de la un târg din Frankfurt.

GALAŢI. Tot mai mulţi gălăţeni se înarmează. Numărul persoanelor din judeţ  care şi-au cumpărat arme a ajuns la 2.700 anul acesta, cu 70% mai mult faţă de 2008. Psihologii spun că această creştere este urmarea sentimentului de nesiguranţă pe care criza economică îl provoacă oamenilor.

GIURGIU. Cartiere sub ape. În Giurgiu a plouat neîncetat de 24 de ore, iar cantităţile de apă au ajuns la 12,6 litri pe metru pătrat. Două zone din oraş au fost inundate, iar cotele râurilor care străbat judeţul au crescut cu până la 5 centimetri.

GORJ. Spitalul „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu va fi renovat înainte de termen. Firma care se ocupă de reabilitarea secţiilor de Chirurgie, Urologie şi Ortopedie a anunţat că va termina lucrările săptămâna aceasta, cu o lună mai devreme decât se stabilise.

HARGHITA. Organele unui tânăr de 18 ani au fost donate, cu acordul părinţilor. El a intrat în moarte cerebrală duminică, după ce a fost lovit de maşina condusă de un şofer beat şi fără permis. Accidentul s-a produs în oraşul Borsec.

HUNEDOARA. Saloanele de înfrumuseţare pentru animalele de casă din Deva sunt aglomerate înaintea Revelionului. Hunedorenii care-şi duc patrupedele la coafat şi la pedichiură plătesc între 20 de lei şi 100 de lei.

IALOMIŢA. Primăria Feteşti a anunţat, ieri, că pune la dispoziţie un teren de trei hectare pe malul Dunării pentru realizarea unui port turistic şi de mărfuri. Investiţia va fi realizată prin parteneriat public-privat, până în toamna lui 2010.

IAŞI. La un pas de tragedie din cauza unei sobe. Şase adulţi şi un nou-născut din Iaşi au ajuns, ieri, la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Mama copilului a fost cea care a apucat să sune la 112.

ILFOV. Tratamente cu nămol de la Techirghiol. Spitalul Judeţean va inaugura la începutul anului o secţie de recuperare medicală unde bolnavii vor beneficia de condiţii de staţiune baleno-climaterică.

MARAMUREŞ. Colegiul Medicilor din România a stabilit că medicul Marcel Săsăran de la clinica Euromedica este vinovat de malpraxis în cazul Laurei Avram, moartă după ce a născut în 2007. Marius Avram, văduv cu doi copii, cere despăgubiri de două milioane de euro.

MEHEDINŢI. Acţionarul AVAS este acuzat că a împins combinatul de celuloză CELROM în faliment. Fabrica are datorii de peste 14 milioane de euro, iar cei 800 de angajaţi au fost disponibilizaţi în septembrie 2009.

MUREŞ. Primesc libertate cu porţia şi doar de Sărbători. Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Mureş au primit aprobare să-şi petreacă Revelionul în familie.

NEAMŢ. Turiştii au umplut buzunarele taximetriştilor din Piatra Neamţ. În cele trei zile de Crăciun, încasările şoferilor au crescut cu peste 60%. Unii au avut peste o sută de curse spre pârtia de schi.

OLT. Primăria Slatina a decis, ieri, majorarea cu 10% a taxelor şi impozitelor, de la 1 ianuarie 2010. Este prima mărire a taxelor din ultimii trei ani.

PRAHOVA. Meniu special la Zoo Bucov. Pentru masa de Revelion a animalelor se vor găti preparate speciale, precum cozonacul cu stafide şi fructe exotice, plăcinta cu dovleac şi tortul cu mere.

SATU MARE. Vistieria oraşului Satu Mare va fi de şapte ori mai săracă în 2010 faţă de acest an. Deficitul bugetar va ajunge la 40 de milioane de lei, după ce în 2009 a fost de 6 milioane de lei.

SĂLAJ. Parcare gratis de Sărbători. Până la 3 ianuarie 2010, toate parcările din Zalău, inclusiv cele publice cu plată, sunt gratuite. Reprezentanţii primăriei spun că decizia a fost luată în „spiritul Crăciunului".

SIBIU. Spectacol de operă, muzică simfonică şi balet. Sibienii sunt invitaţi la concertul intitulat „Altfel de Anul Nou", găzduit de Filarmonica de Stat în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie, de la ora 18.00. Biletul de intrare costă 30 de lei.

SUCEAVA. Copiii suceveni se bucură din plin de iarnă. Oamenii de zăpadă le pun micuţilor imaginaţia la treabă. Aşa că, în loc de morcov, pe post de nas este un ardei iute, iar în loc de oală, omul de zăpadă are pe cap coroană de rege.

TELEORMAN. Beat, fără permis şi la volanul unei maşini furate. Aşa a fost prins în trafic, ieri, un bărbat din Turnu Măgurele, care s-a ales cu dosar penal.

TIMIŞ. Depozit de petarde. Poliţiştii au descoperit, ieri, petarde în valoare de 35.000 de lei ascunse într-o hală industrială de la marginea Timişoarei. Obiectele au fost introduse legal în ţară, dar erau vândute ilegal.

TULCEA. Revelion în Piaţa Civică din oraş. Pentru prima dată în ultimii trei ani, tulcenii au parte de concerte în seara de Anul Nou. Pe scenă vor urca, printre alţii, formaţiile Talisman şi Haiducii.

VASLUI. Amenzi aspre pentru mizerie. Bârlădenii nu mai au voie, de la 1 ianuarie, să scuipe pe stradă, să mănânce seminţe pe domeniul public, să arunce hârtii sau să circule cu maşini care murdăresc carosabilul. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

VÂLCEA. Alunecările de teren ameninţă 17 localităţi. Peste 100 de familii din satele Pleaşa şi Fundătura sunt deja izolate după ce s-a rupt drumul Vlădeşti - Valea Ursului.

VRANCEA. Cinci persoane au fost rănite grav într-un accident care a avut loc, ieri, lângă Adjud. Accidentul s-a produs din cauza unui şofer care a intrat pe contrasens. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite