Judeţ cu judeţ:Şefii Teatrului Bacovia din Bacău închiriază cu 25 de lei pe zi costumele actorilor, pentru a face rost de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari nave de croazieră din lume, Costa Mediterranea, soseşte astăzi în Portul Constanţa. Zece persoane au ajuns la Urgenţe după ce au fost muşcate de căpuşe în Mărginimea Sibiului. Familia copilului mort în urma unei fracturi îl dă în judecată pe medicul din Slatina care l-a tratat pe micuţ.

ALBA. Cursă directă spre litoral. De la 18 iunie, în fiecare zi, locuitorii din judeţ care vor să meargă la mare au la dispoziţie un tren din gara din Alba Iulia, care va pleca la ora 17.22 şi va ajunge la Mangalia la ora 7.39.

ARAD. Comisarii Gărzii Financiare au confiscat ieri 19,5 tone de carne de curcan şi 19,9 tone de peşte, în valoare toală de 355.000 lei, de la o firmă care nu avea acte de provenienţă. Societatea a fost amendată 20.000 lei.

ARGEŞ. Olandezii au grijă de animalele noastre. 27 de studenţi la medicină veterinară şi profesori din Ţara Lalelor se află, de ieri, pentru trei săptămâni, la Câmpulung pentru o campanie de sterilizare a câinilor şi a pisicilor.

BACĂU. Garderoba Teatrului Bacovia, scoasă pe tarabă. Pentru a face rost de bani, şefii teatrului închiriază cu 25 de lei pe zi costumele actorilor. Costumele şi rochiile de epocă sunt cele mai căutate pentru baluri.

BIHOR. O treime din studenţii orădeni sunt afectaţi de reducerile bugetare. Tinerii spun că părinţii nu mai au bani să-i ţină la şcoală şi în semn de protest nu mai merg la cursuri şi la examene.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Liceanul Miluţ Bâgiu din Bistriţa este încă în comă. Snopit în bătaie joi noaptea, după banchetul de absolvire, tânărul a fost singurul absent din promoţia 2010 a Grupului Şcolar „Grigore Moisil" de la proba de ieri a Bacalaureatului.

BOTOŞANI. Primăria Dorohoi rămâne fără angajaţi. Din cauza salariilor mici, nouă angajaţi au renunţat la job, iar alţi doi au demisionat după ce au aflat că li se vor reduce lefurile cu 25%. Edilii se aşteaptă la un val de demisii în continuare.

BRAŞOV. Campioni în SUA. Elevii de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Braşov au câştigat un prestigios concurs de informatică, desfăşurat săptămâna trecută la Philadelphia. La competiţie au participat adolescenţi din toată lumea.

BRĂILA. Lifturi de 400.000 de lei. Atât s-a plătit pentru trei ascensoare de ultimă generaţie montate la Spitalul Judeţean. Deoarece spitalul are datorii de peste un milion de euro, investiţia a fost suportată din bugetul Consiliului Judeţean.

BUZĂU. Disponibilizări amânate în Consiliul Judeţean. Aleşii judeţeni au votat, ieri, menţinerea aceloraşi organigrame în cele zece instituţii subordonate. Ei au spus că doar astfel vor putea funcţiona eficient. În total lucrează 400 de persoane.

CARAŞ-SEVERIN. Şi bătut, şi cu barul distrus. Proprietarul unui local din Anina a fost bătut de un grup de rromi care i-au devastat barul. Poliţiştii au întocmit, ieri, şapte dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.

CĂLĂRAŞI. Concert caritabil. Trupa Talisman va cânta azi la Călăraşi, iar banii vor fi donaţi pentru salvarea unui băieţel de şase ani care are nevoie de un transplant la o clinică din străinătate. Biletul de intrare costă 15 lei.

CLUJ. O comisie a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla a decis ieri că fostul primar Cristian Anghel îşi poate ispăşi condamnarea în regim deschis. Anghel,  condamnat la 30 de luni de închisoare pentru corupţie, ar putea fi mutat la Penitenciarul Baia Mare.

CONSTANŢA. Una dintre cele mai mari nave de croazieră din lume soseşte astăzi în Portul Constanţa. Costa Mediterranea are la bord peste 2.000 de pasageri din America, Asia, Australia şi Europa. Nava vine de la Istanbul.

COVASNA. Viceprimar ameninţat cu demiterea pentru că lipseşte de la lucru. Consiliul Local Baraolt va dezbate, mâine, a patra oară, îndepărtarea din funcţie a lui Nagy Istvan, care în ultimul an nu a fost aproape deloc la birou.

DOLJ. Contrabandă cu tutun de 500.000 de euro. Poliţiştii de la frontiera Bechet au descoperit peste 250.000 de pachete de ţigări într-un TIR cu portocale condus de doi lituanieni.

DÂMBOVIŢA. O fetiţă de nouă ani din satul Potlogeni Deal a fost împuşcată, ieri, în coapsa stângă, cu o puşcă cu aer comprimat, cu alice, de către fratele ei de cinci ani. Copiii se aflau împreună cu părinţii la înmormântarea unei rude. Arma îi aparţine unchiului celor doi copii, în vârstă de 35 de ani, care nu deţinea autorizaţie.

GIURGIU. Peste 180 de fermieri din judeţ vor beneficia de fonduri europene în acest an. Fiecare persoană va primi câte 1.500 de euro anual, pentru o perioadă de cinci ani. Următoarele solicitări se pot face la toamnă.

GALAŢI. Festivalul de carte „Axis Libri" se deschide azi la Galaţi. La eveniment participă 50 de edituri din ţară şi din străinătate. Editura „Adevărul" este prezentă, printre altele, cu colecţiile „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", „Disney" sau „Jules Verne". Iubitorii de lectură sunt aşteptaţi între orele 9.00 şi 18.00, până duminică.

GORJ. Haos în conducerea instituţiilor publice. La Garda Financiară nu se ştie cine este comisar-şef, după ce fostul şef a fost înlocuit, iar înlocuitorul s-a îmbolnăvit. Fără conducere este şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.

HARGHITA. O elevă din Gheorgheni a câştigat prima ediţie a concursului de limba română organizat în şcolile cu predare în limba maghiară. Agota Barta a luat singura notă de 10. Participanţii au primit cărţi ale clasicilor literaturii române.

HUNEDOARA. O tânără de 35 de ani din Ungaria a ajuns la spital, ieri, în stare de gravă, după ce a căzut aproximativ 50 de metri, în valea Judele, din munţii Retezat. Femeia s-a lovit la cap şi a suferit fracturi la mâini şi la picioare.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia continuă să risipească banii publici. Edilii vor să dea în această vară peste un milion de lei pentru a amenaja un atelier de gastronomie pentru elevi şi un centru de documentare şi informare şcolară.

IAŞI. A încercat să mituiască doi poliţişti deodată. Andrei Amariei (27 de ani), prins băut la volan, a vrut să-i cumpere cu câte 200 de euro pe agenţii care l-au dus spital pentru a i se recolta sânge. Tânărul este cercetat.

ILFOV. Protest la penitenciarul Jilava cu un manechin încătuşat şi îmbrăcat în deţinut. Peste 200 de salariaţi au protestat, ieri, faţă de reducerea salariilor şi nu au ransportat deţinuţii la instanţele de judecată.

MARAMUREŞ. Zece elevi din clasele a V-a şi a VI-a din comuna Groşii Ţibleşului au acuzat, ieri, greţuri şi dureri de stomac, după ce au mâncat iaurtul primit la şcoală. Direcţia de Sănătate Publică cercetează cazul.

MEHEDINŢI. Falimentul, ultima soluţie pentru datoriile de la CELROM. Angajaţii combinatului din Severin speră ca din vânzarea bucată cu bucată a clădirii să se achite restanţele financiare care datează din 2006.

MUREŞ. A murit împuşcat la vânătoare. Katona Barna (20 de ani) s-a împiedicat de o puşcă încărcată, sprijinită de un copac, care s-a descărcat, iar glonţul l-a nimerit în zona inimii. El se afla la vânătoare în localitatea Iara.

NEAMŢ. Protest inedit pe scena teatrului din Piatra Neamţ. Actorii au oprit spectacolul după ce au jucat 75% din piesă, în semn de protest faţă de măsurile Guvernului. După câteva minute de linişte şi-au reluat reprezentaţia, în aplauzele publicului.

OLT. Familia copilului mort în urma unei fracturi îl dă în judecată pe Mircea Tuşciuc, medicul din Slatina care l-a tratat pe micuţ. Părinţii lui Marian Grigore au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi la Colegiul Medicilor.

PRAHOVA. O reţea de contrabandă care comercializa marfă din Republica Moldova şi Ucraina a fost anihilată de poliţişti. În urma a 10 percheziţii efectuate în Ploieşti şi Blejoi au fost confiscate 350.000 de ţigări, 620 de litri de alcool şi 320 de pachete de cafea.

SATU MARE. Un singur duty free mai vinde ţigări neaccizate în Vama Halmeu, după ce firma a dat statul în judecată şi a obţinut suspendarea ordinului care interzicea acest comerţ. Cinci astfel de magazine s-au închis.

SĂLAJ. Alexandra Chira, fetiţa de 12 ani care a uimit o ţară întreagă cu vocea sa, îşi lansează în această lună primul CD cu muzică populară. Acesta va avea 15 melodii.

SIBIU. Invazie de căpuşe în Mărginimea Sibiului. Zece persoane au ajuns la Urgenţe, în acest weekend, după ce au suferit reacţii alergice la muşcăturile de căpuşe. Oamenii au fost la grătar lângă pădure.

SUCEAVA. Firmele de amanet înfloresc pe timp de criză. Administratorii spun că au cu 20% mai mulţi clienţi faţă de anul trecut. Sucevenii îşi amanetează în special bijuteriile ca să-şi achite ratele sau ca să-şi ia medicamente.

TELEORMAN. Grevă doar până la prânz. Conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar a suspendat greva generală, după ce doar 40% din cadre s-au prezentat la proteste, faţă de 87% cât îşi anunţaseră iniţial participarea. 

TIMIŞ. Iertat de bancă pentru datorie. Dragan Mircov (32 de ani), din localitatea Cenad, care este cercetat pentru înşelăciune după ce a luat un credit cu acte false, nu va mai restitui banii. El a luat creditul ca să-şi ajute fratele bolnav.

TULCEA. Încep controalele în hotelurile, pensiunile şi restaurantele din Delta Dunării. În această săptămână, inspectorii sanitari verifică unităţile din zona Murighiol, Maliuc şi Enisala - Gura Portiţei.

VASLUI. Muncesc în contul datoriilor. Pentru a recupera restanţe de 10 milioane de lei, Primăria Vaslui va înainta instanţei 100 de dosare, iar judecătorii vor stabili cât şi unde vor munci datornicii.

VRANCEA. Ambulanţele au din nou asigurare CASCO. Serviciul de Ambulanţă Vrancea a obţinut 100.000 de lei pentru a încheia asigurări facultative pentru 28 din cele 47 de Salvări. Maşinile nu au mai avut de un an acest tip de asigurări.

DÂMBOVIŢA. O fetiţă de nouă ani din satul Potlogeni Deal a fost împuşcată, ieri, în coapsa stângă, cu o puşcă cu aer comprimat, cu alice, de către fratele ei de cinci ani. Copiii se aflau împreună cu părinţii la înmormântarea unei rude. Arma îi aparţine unchiului celor doi copii, în vârstă de 35 de ani, care nu deţinea autorizaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite