Judeţ cu judeţ:Lucrările de refacere a drumului dintre Iaşi şi Vaslui vor fi executate de o firmă din Portugalia şi vor costa 70 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa vor cere consiliilor locale să revoce hotărârile prin care s-au acordat suplimente salariale de până la 25% funcţionarilor publici. Sute de elevi au renunţat la taberele din localităţile vâlcene Cozia, Căciulata sau Brădişor din cauza ploilor abundente.

ALBA. Trei sate din comuna Ceru Băcăinţi sunt izolate de luni, după ce o viitură a blocat un drum judeţean pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Peste o sută de persoane din Cucuta, Bolovăneşti şi Valea Mare, din Munţii Apuseni au rămas izolate.

ARAD. Cele mai multe restricţii de circulaţie din vestul ţării sunt la Arad. Recordul limitărilor rutiere impuse de Ministerul Transporturilor este deţinut de DN7, urmat de centura municipiului.

ARGEŞ. Fondul de salarii la Spitalul Judeţean depăşeşte lunar 4 milioane de lei, aproximativ 86% din totalul cheltuielilor instituţiei. Pentru că Ministerul Sănătăţii cere ca aceste cheltuieli să fie de 70%, lefurile cadrelor medicale vor fi micşorate cu 35%.

BACĂU. Directorul, adjunctul acestuia şi secretara de la liceul din Podu Turcului au fost daţi afară şi arestaţi pentru 29 de zile. Ei sunt acuzaţi de procurori că ar fi primit de la mai mulţi elevi 150.000 de lei pentru a le înlesni promovarea examenului de Bacalaureat.

BIHOR. Poliţiştii caută o orădeancă suspectată că ar fi înşelat sute de persoane cu ajutorul unei firme care intermedia locuri de muncă în străinătate. Camelia Botnar, cercetată pentru înşelăciune, a fost dată în consemn la frontieră.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bucătarii şi ospătarii sunt vedete pe piaţa muncii. 10% din locurile de muncă vacante în judeţ, 17, sunt destinate specialiştilor din domeniul industriei alimentare.

BOTOŞANI. Muncitorii care se ocupă de trotuare au montat prea jos bordurile pe Calea Naţională din Botoşani şi au făcut imposibilă asfaltarea străzii. La trotuare şi la asfaltare lucrează două firme, fără să ştie una ce face cealaltă. Acum, municipalitatea trebuie să dea alţi bani pentru a adânci drumul sau pentru a monta din nou bordurile.

BRAŞOV. Stătea gratis la hoteluri de lux. Maria Stanciu (35 de ani) se caza în hoteluri de cinci stele, unde îşi îndeplinea toate mofturile, după care le comunica angajaţilor că nu are bani. Împotriva ei nu a fost depusă, însă, nicio reclamaţie.

BRĂILA. Student cercetat penal pentru ţepe de 20.000 de dolari. Alex Ciprian Dimofte (26 de ani) a înşelat 40 de cetăţeni străini, convingându-i să-i trimită bani ca ajutor umanitar sub pretextul că este grav bolnav.

BUZĂU. Angajaţii Serviciului de Stare Civilă al Primăriei nu vor să mai muncească în weekend, întrucât orele suplimentare nu le-au mai fost plătite de anul trecut. Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că li se reduc salariile cu 25%.

CARAŞ-SEVERIN. Vasile Iulian Hodoroabă, din Reşiţa, a depus plângere împotriva oamenilor legii pentru că l-ar fi lovit timp de câteva ore. Poliţiştii spun că tânărul a fost bătut de alte persoane.

CĂLĂRAŞI. Cursuri de calificare gratuite pentru şomeri. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, săptămâna viitoare, cursuri pentru 70 de persoane în meseriile de brutar, dulgher, tâmplar și ospătar.

CLUJ. Un student s-a aruncat, ieri, de la etajul opt al Căminului XVI din campusul clujean Hasdeu. Ionuţ Fărcaş (20 de ani) a lăsat un mesaj de adio pentru părinţi, prin care şi-a cerut scuze pentru fapta sa. Poliţiştii încearcă să afle motivele sinuciderii.

CONSTANŢA. Întrecere de am­­­­­barcaţiuni cu vele pe litoral. Turiştii sunt aşteptaţi să asiste la Regata „Nautic Life", care începe mâine la Mangalia. Cele 20 de veliere se vor întrece între Mangalia şi Costineşti.

COVASNA. Autorităţile judeţene şi Serviciul de Ajutor Maltez vor organiza, între 5 și 11 iulie, lângă Sfântu Gheorghe, o tabără pentru copiii familiilor afectate de inundaţiile din Ungaria.

DÂMBOVIŢA. Renunţă la măririle de salarii. Mai mulţi primari din judeţ vor cere consiliilor locale să revoce hotărârile prin care s-au acordat suplimente salariale de până la 25% funcţionarilor publici din administraţiile locale.

DOLJ. Banii Spitalului Filantropia, în buzunarele angajaţilor. Conturile unităţii medicale din Craiova au fost blocate de Ministerul Finanţelor din cauza datoriilor de 1,3 milioane de lei către propriii salariaţi, iar instituţia a fost executată silit.

GALAŢI. Peste 100 de profesori din ţară se luptă pentru un post de titular în judeţ. În anii trecuţi, dascălii care au obţinut locuri de titular la Galaţi s-au mutat imediat în judeţele de provenienţă, iar elevii au rămas pe mâna suplinitorilor.

GIURGIU. Patrule de poliţie româno-bulgare vor asigura ordinea pe litoralul din cele două ţări între 12 iulie şi 22 august. Echipele mixte vor fi coordonate de la un centru comun cu sediul în Vama Giurgiu - Ruse.

GORJ. Dă paturile de lux pentru salariile dascălilor. Directorul Liceului Teologic din Târgu-Jiu, Gheorghe Benegui, vrea să înapoieze mobilierul neachitat de fosta conducere pentru a evita blocarea conturilor instituţiei.

HARGHITA. Peste 21 de tone de legume, confiscate de Garda Financiară. Varza şi ardeii, în valoare de peste 11.000 de lei, proveneau de la o firmă din Harghita care figurează ca fiind radiată de la Registrul Comerţului.

HUNEDOARA. Profesorul de ma­­­­­­tematică din Brad, învinuit de părinţii Lorenei Hurdea (16 ani) că adolescenta s-a spânzurat din cauza lui, a fost scos de sub urmărire penală. Procurorii n-au putut demonstra vinovăţia lui Alin Cioară.

IALOMIŢA. Criză de vaccinuri la spitalele din judeţ. Bebeluşii nu sunt imunizaţi de la începutul anului împotriva tuberculozei, poliomielitei şi difteriei, întrucât cele patru spitale n-au primit vaccinuri.

IAŞI. Portughezii vor reface drumul Iaşi - Vaslui. Şefii Consiliului Judeţean semnează, azi, contractul cu o firmă lusitană, iar lucrările vor costa 70 de milioane de lei.

ILFOV. Primăria Capitalei va investi în următorii patru ani peste 80 de milioane de lei în Grădina Zoologică. Crapi japonezi în bazin nou, amplasamente pentru fazani şi păsări zburătoare de sute de metri pătraţi şi bazin pentru urşi sunt doar câteva dintre noutăţi.

MARAMUREŞ. Consiliul Local Baia Mare a decis, ieri, ca toate taxiurile din oraş să fie de culoare albă de la 1 iulie. Taximetriştii ameninţă cu proteste în stradă, deoarece vopsirea maşinilor îi va costa între 1.000 şi 1.500 de euro.

MEHEDINŢI. Adăpost de 320.000 de euro pentru 15 copii ai străzii. Minorii fără domiciliu din Drobeta-Turnu Severin vor putea fi cazaţi, de la 1 iulie, într-un cămin unde vor primi o masă caldă şi asistenţă medicală.

MUREŞ. O sută de profesori dau în judecată Primăria Târgu-Mureş. Dascălii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii pentru distincţiile „Gheorghe Lazăr", acordate profesorilor care au cel puţin 15 ani vechime şi care au obţinut performanţe.

NEAMŢ. Copiii au pictat CD-uri folosite la concursul „Mâini pricepute", organizat la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu" din Piatra Neamţ. Cele mai reuşite lucrări vor fi prezentate într-o expoziţie deschisă în incinta bibliotecii.

OLT. Demiterea chirurgului Tuş­­­­ciuc trimite pacienţii la Craiova. Mulţi dintre copiii care ajung la Spitalul Judeţean din Slatina sunt duşi la unităţile medicale din Bănie, pentru că la Ortopedie Infantilă a rămas un singur doctor.

PRAHOVA. Se repară drumul Sinaia - Babele. Costurile de reabilitare, în valoare de peste 45 de mi­­­­­­­lioane de lei, vor fi suportate din bugetele judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

SATU MARE. Fiecare al treilea bec de pe străzile din Satu Mare va rămâne stins pe timpul nopţii. Aceasta este una dintre măsurile luate în calcul de Primărie pentru a tăia 20% din cheltuieli, măsură impusă de Guvern.

SĂLAJ. „Gaură" de 120.000 de lei din cauza inundaţiilor. Această sumă este necesară pentru repararea străzilor, trotuarelor şi spaţiilor verzi distruse de inundaţiile de săptămâna trecută la Zalău.

SIBIU. Pădure pusă la pământ ilegal. Poliţiştii au descoperit, în localitatea Alţâna, peste 400 de carpeni şi stejari tăiaţi fără autorizaţie de exploatare forestieră de o societate din localitatea Lupeni, judeţul Harghita.

SUCEAVA. Apele au ucis patru oameni. Ploile abundente din noaptea de luni spre marţi au dus la revărsarea râurilor Siret şi Suceava. Patru localnici şi-au pierdut viaţa şi doi au fost daţi dispăruţi.

TELEORMAN. Dunărea, cu aproape un metru peste cota de inundaţie. Apele fluviului continuă să crească, ajungând ieri la 95 de centimetri peste cota de inundaţie în portul Turnu Măgurele, respectiv 75 de centimetri la Zimnicea.

TIMIŞ. Un centru de educare a părinţilor va fi deschis astăzi la Timişoara. Psihologi, pediatri, asistente medicale, asistenţi sociali şi psihopedagogi îi vor sfătui pe părinţi cum să gestioneze situaţiile tensionate care apar în relaţia cu copiii. Serviciile oferite de centrul situat pe Bulevardul Republicii sunt gratuite.

TULCEA. Angajaţii Societăţii de Îmbunătăţiri Funciare au intrat, ieri, în greva foamei pe termen nelimitat. Salariaţii au recurs la această măsură extremă de protest pentru că nu şi-au mai primit salariile de peste cinci luni.

VASLUI. Peste 1.200 de pensii poprite în cel mai sărac judeţ al ţării. Ajunşi în imposibilitatea de a-şi plăti impozitele sau creditele, bătrânii nu mai primesc niciun ban până când nu-şi vor achita datoriile.

VÂLCEA. Codul galben a golit taberele şcolare. Sute de elevi care trebuiau să sosească la 28 iunie de la Iaşi au renunţat la vacanţa la Cozia, Căciulata sau Brădişor din cauza ploilor abundente.

VRANCEA. Pompierii au recuperat, la începutul săptămânii, 49 de proiectile găsite de agricultori pe câmpurile de lângă comunele Garoafa şi Vidra. Muniţia, din al Doilea Război Mondial, era perfect funcţională.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite