Judeţ cu judeţ: Pe plaja din 2 Mai începe astăzi Regata „Bărci în bagaje“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIR-urile nu mai pot trece graniţa în Ungaria, până mâine la ora 23.00, pentru că în acest weekend se sărbătoreşte Ziua Naţională în ţara vecină. Ionel Nistor, orădeanul care s-a ales cu un bisturiu în coloană, a pierdut procesul cu medicul care l-a operat în urmă cu trei ani. La Galați, un bărbat a încercat să jefuiască o sucursală BCR. DN1 va închis pentru reparații mâine, între orele 2.00 şi 3.00 noaptea.

ALBA. Antrenorul-pedofil Nicolae Stelian riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, după ce a fost pus sub acuzare şi pentru infracţiunea de viol. Stelian a recunoscut toate acuzaţiile.

ARAD. TIR-urile nu mai pot trece de ieri graniţa în Ungaria pentru că în acest weekend se sărbătoreşte Ziua Naţională în ţara vecină. Cei mai mulţi şoferi s-au cazat la hotelurile din Nădlac sau Arad.

ARGEŞ. Autorităţile locale din Piteşti, Mioveni şi Curtea de Argeş fentează disponibilizările transformând serviciile publice în societăţi comerciale. Firmele preiau angajaţii primăriilor care urmau să fie daţi afară.

BACĂU. Inspectorii vamali care anchetează cazul fabricii clandestine de ţigări de contrabandă de la Oneşti au descoperit un prejudiciu adus statului de 25 de milioane de lei, prin neachitarea taxei pe acciză şi TVA. În acest caz au fost arestaţi patru cetăţeni moldoveni şi s-au confiscat 900.000 de ţigarete, 13.000.000 de filtre şi 21.000 de ambalaje.

BIHOR. Ionel Nistor (54 ani), orădeanul care s-a ales cu un bisturiu în coloană, a pierdut procesul cu medicul Florian Ştefan, cel care l-a operat în urmă cu trei ani. Nistor va trebui să-i plătească medicului acuzat de malpraxis 11.000 lei, cheltuieli de judecată.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Turiştii nu pot ajunge la vechea moară din poeziile lui Coşbuc, deoarece  accesul se face pe o cărare strâmtă, care trece prin curţile a două familii. Ridicată în 1870, moara este perfect conservată.

BOTOŞANI. Scandal cu focuri de armă. Un botoşănean din localitatea Bădiuţi îi acuză pe poliţiştii de frontieră că l-au snopit în bătaie şi că au încercat să-l împuşte. Poliţiştii susţin că el a fost violent şi au fost nevoiţi să tragă două focuri în aer pentru a-l linişti.

BRAŞOV. O asistentă la 30 de paturi, în Maternitatea Braşov. Pe lângă pereţii plini de igrasie şi tavane care stau să cadă, instituţia se confruntă şi cu o criză de personal. O singură asistentă este nevoită să aibă grijă de două secţii.

BRĂILA. Cu bombele sub casă. Vineri, în timp ce lucra la consolidarea casei sale, Ghiţă Nedelcu, din comuna Corbu, a dezgropat 12 proiectile explozibile din Al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate de pirotehnişti.

BUZĂU. Zece bancnote false de 50 şi 100 de euro, introduse în ţară de buzoieni care lucrează în Spania şi Italia, au fost confiscate de poliţişti Aceştia au indicii că ar fi fost puse în circulaţie mult mai multe hârtii falsificate.

CARAŞ-SEVERIN. Aproximativ 200 de preşcolari de la Grădiniţa PP7 din Reşiţa se pregătesc să părăsească definitiv imobilul în care învaţă. Asta din cauza datoriilor pe care Primăria Reşiţa le are către Uzina Constructoare de Mașini.

CĂLĂRAŞI. Patru tineri au fost arestaţi ieri, după ce, în 2008, au violat o fată de 14 ani. Autorii au fost încarceraţi după ce rezultatele testelor ADN le-au dovedit vinovăţia.

CLUJ. 4.000 de sindicalişti din Regionala CFR Cluj îşi cer în instanţă prime neplătite. Ei au dat în judecată compania pentru neplata unor bonificaţii de Ziua Feroviarului în perioada 2005 - 2008.

CONSTANŢA. Pe plaja din 2 Mai începe astăzi Regata „Bărci în bagaje". Competiţia scoate la rampă catamaranele cu vele care încap doar într-un bagaj.

COVASNA. Controale la spitalele şi şcolile din judeţ. Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor verifica gradul de siguranţă pe care-l prezintă instalaţiile electrice la unităţile din judeţ.

DOLJ. Buldozerele Primăriei din Craiova au pus ieri la pământ 34 de case din chirpici, construite fără aviz de ţigani, în spatele Parcului Nicolae Romanescu. Potrivit edililor, cocioabele au fost demolate pentru că se aflau pe un teren pe sub care trece o magistrală de apă.

DÂMBOVIŢA. Starea fetiţei de 2 ani care a fost lovită de tren, joi, în apropierea casei sale din Pucioasa s-a agravat, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. Poliţia a început o anchetă.

GALAŢI. Un bărbat şi-a pus pe faţă o cagulă a încercat să jefuiască o sucursală BCR, însă a fost observat la timp de un angajat al băncii, care a blocat uşa. Poliţiştii încearcă acum identificarea şi prinderea lui.

GIURGIU. Autorităţile locale din Iepureşti nu au trimis spre aprobare Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici noua organigramă a primăriei, deoarece între edil şi Consiliul Local există un conflict în desfăşurare.

GORJ. Oraş în carantină. În Târgu-Cărbuneşti a fost instituită, ieri, carantină de gradul trei, după ce, în urmă cu două zile, o vulpe turbată a fost ucisă de maidanezi. Toţi câinii din localitate vor fi vaccinaţi antirabic.

HARGHITA. Primăriile din 51 de localităţi nu vor face disponibilizări pentru reducerea cheltuielilor, susţin reprezentanţii prefecturii. Explicaţia: administraţiile lucrau deja cu efective insuficiente. 

HUNEDOARA. Direcţia de Sănătate Publică a întocmit lista cu necesarul de echipamente de protecţie antifoc pentru toate instituţiile spitaliceşti din judeţ. Este vorba de 60 de detectoare de fum, de foc şi avertizoare de incendiu.

IALOMIŢA. Exod de medici. După ce, luna trecută, patru medici de la Spitalul din Slobozia s-au transferat la alte unităţi din ţară, alţi trei doctori sunt hotărâţi să facă acest lucru. Motivul principal îl reprezintă condiţiile de lucru precare.

IAŞI. Ion Stănescu (27 de ani), nepotul bulibaşei Ferdinand, a murit la spital după ce un şofer l-a lovit când se afla pe marginea şoselei. Tânărul, care oprise maşina pentru a schimba un capac la roată, a fost proiectat pe o distanţă de 20 de metri.

ILFOV. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România vrea să modernizeze Pasajul de la Buftea peste calea ferată. Valoarea estimativă a contractului este de 8,66 milioane de lei.

MARAMUREŞ. Valea Usturoiului din Baia Mare va fi declarată zonă turistică de interes local. Astfel, se vor putea accesa fonduri europene destinate reabilitării infrastructurii în zonele turistice.

MEHEDINŢI. Din ghetou, în bloc nou. Cele 84 de familii care trăiesc în mizerie, în blocul L2 din Severin, vor fi mutate într-o clădire nouă, ridicată de autorităţile locale în cartierul Aluniş.

MUREŞ. Vasile Nădăşan (76 de ani), din Lunca Bradului, a murit la spital după ce a fost muşcat de o viperă, în timp ce se afla în grădină. Deşi a fost transportat la spital, bărbatul nu a supravieţuit.

NEAMŢ. 158 de cupluri şi-au legalizat relaţia la Piatra Neamţ în prima jumătate a acestei luni, de zece ori mai multe decât în toată luna iunie, când au fost doar 16 cununii. Cei mai mulţi sunt euronavetişti veniţi în concediu. Iulie şi august sunt lunile cu cele mai mari solicitări la Casele de Cununii. Restaurantele au fost rezervate încă din vara trecută.

OLT. Trupul neînsufleţit al fetiţei care murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost adus ieri acasă, la Slatina. Alexia-Gabriela Florescu, fiica şefului de post din comuna Izvoarele, a încetat din viaţă în ziua în care împlinise o lună.

PRAHOVA. DN1 va închis mâine, între orele 2.00 şi 3.00 noaptea. Circulaţia va fi blocată în zona pasajului de cale ferată, dintre Buşteni şi Azuga, unde se reface trecerea la nivel. Drumarii recomandă ruta ocolitoare DN1 A. 

SATU MARE. Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare trebuie să disponibilizeze 60% dintre angajaţi, adică 46 de salariaţi. Aceştia vor susţine săptămâna viitoare un examen.

SĂLAJ. Zeci de voluntari şi şefi ai instituţiilor publice din Zalău au realizat ieri hărţile României şi judeţului Sălaj din capace de PET-uri. Acţiunea are ca scop atragerea cât mai multor voluntari pentru marea acţiune de curăţenie din 25 septembrie.

SIBIU. O cisternă cu azot lichid s-a răsturnat lângă Sibiu. În urma accidentului, două persoane au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaş.

SUCEAVA. Un sucevean a dat o ţeapă de 700.000 de lei în Bucureşti. Dumitru M. este anchetat de procurorii suceveni, după ce, în 2007 şi 2008, a folosit acte false de la societatea sa pentru a cumpăra opt maşini pe care nu le-a achitat.

TELEORMAN. Procurorii au început o anchetă la Alexandria, după ce patru eleve de la Grupul Şcolar Tehnic sunt suspectate că au dat câte 500 de lei pentru a obţine note de trecere la Bac. 22 de profesori şi „intermediari" vor fi audiaţi de procurori.

TIMIŞ. Un avion cu 132 de ţigani care locuiau în Franţa a aterizat ieri la Timişoara. Reprezentanţii Prefecturii Timiş spun că în perioada următoare vor veni la Timişoara şi alte transporturi de repatriaţi.

TULCEA. 250 de tulceni au ales să se debranşeze în această vară de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Societatea distribuitoare estimează că în următoarele zile alte 50 de persoane vor solicita debranşarea.

VASLUI. Vasluienii au spus adio căldurii de la stat. Regia de termoficare a oraşului a rămas cu doar 250 de clienţi, după ce peste 7.000 de vasluieni au optat pentru centrale termice de apartament.

VÂLCEA. Primăria Râmnicului a lansat în dezbatere publică un proiect potrivit căruia debranşările de la sistemul centralizat de încălzire vor fi interzise. Locatarii care au deja montate microcentrale de apartament vor fi obligaţi să se rebranşeze.

VRANCEA. Primăria din Focşani a anunţat ieri că va scoate la licitaţie publică în vederea închirierii 5.500 de locuri de parcare din jurul blocurilor. Preţul este de 20 de lei/lună. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite