Judeţ cu judeţ: Două femei din Maramureş au murit după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ
NEAMŢ

Aproape 700 de persoane cumpără zilnic alimente de la cele două magazine cu produse ungureşti deschise de curând în Arad. Judecătoria Caransebeş a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare al lui Cristian Ungur, care a rănit patru persoane.  Aproximativ 14.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine au expirat în frigiderele Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

ALBA. Reduceri de toamnă la pensiunile din Apuseni. Ofertele au pachete care includ o masă sau două în tariful camerei şi reduceri de preţ de până la 40%. În medie o cameră costă 80 de lei pe zi, cu mic dejun inclus.

ARAD. Aproape 700 de persoane cumpără zilnic alimente de la cele două magazine cu produse ungureşti deschise de curând în Arad. Cumpărătorii spun că preţurile sunt mai mici şi produsele sunt mai bune şi mai proaspete.

ARGEŞ. Alte facturi neplătite la Spitalul Judeţean. În urma auditului au fost descoperite facturi nechitate de 1,7 milioane de lei, care se adaugă datoriilor de 10 milioane de lei pentru care conducerea unităţii a cerut bani de la Ministerul Sănătăţii.

BACĂU. A rămas cu o pensie de 14 ori mai mică. Pilotul Valentin Corobană (52 de ani), care avea cea mai mare pensie din judeţ, de 17.000 de lei, primeşte, în urma recalculării, 1.200 de lei. Bărbatul a dat statul în judecată.

BIHOR. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au stabilit că în zece localităţi din judeţ apa este nepotabilă. În satele Delani, Tămaşda, Petid şi Săucani sunt poluate chiar reţelele publice de alimentare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cei doi militari bistriţeni morţi în Afganistan, Cristian Filip şi Marius Florin Sfecheş, vor fi înmormântaţi mâine, la Bistriţa, respectiv Şintereag. Militarii au fost avansaţi post-mortem la gradul de sublocotenent.

BOTOŞANI. O treime din liceenii botoşăneni nu au bani pentru continuarea studiilor. Aproape 6.000 de elevi din familii nevoiaşe au depus dosare ca să primească câte 180 de lei pe lună.

BRAŞOV. Prefectura solicită Fiscului să ancheteze cum s-au cheltuit banii alocaţi pentru programul „Laptele şi cornul". Braşov este singurul judeţ unde elevii nu primesc cele două produse.

BRĂILA. Consiliul Local trebuie să achite, în această săptămână, contribuţia de două milioane de lei pentru modernizarea celui mai mare parc din Brăila. În caz contrar, va pierde finţarea europeană de opt milioane de lei.

BUZĂU. Accident mortal în localitatea Poşta Cilibia. Un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un microbuz. Şoferul vinovat, în vârstă de 81 de ani, şi pasagera din dreapta au murit pe loc.

CARAŞ-SEVERIN. Judecătoria Caransebeş a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare pe numele lui Cristian Ungur, care a rănit patru persoane pe Aeroportul Caransebeş.

CĂLĂRAŞI. Caravana „Adevărul" va ajunge astăzi în Călăraşi, în Piaţa Big. Localnicii sunt aşteptaţi să-şi completeze colecţiile de cărţi, reviste şi DVD-uri. Caravana va rămâne şi mâine în oraş, în zona Orizont.

CLUJ. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a obţinut două finanţări europene de peste 50 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru înfiinţarea unui centru de imagistică medicală şi pentru realizarea unui sistem informatic integrat.

CONSTANŢA. Un tânăr teribilist din Constanţa a furat o maşină şi a provocat patru accidente.  Andrei Ţuţuianu (24 de ani) nu avea permis de conducere, era băut şi sub influenţa drogurilor. El a fost reţinut pentru 24 de ore.

COVASNA. Parcări subterane de peste 11 milioane de lei. Consilierii din Sfântu-Gheorghe au aprobat amenajarea, din bugetul local, a 205 locuri de parcare.

DÂMBOVIŢA. Rachetomodeliştii din Târgovişte au lansat, ieri, copia în miniatură a rachetei realizate după modelul Ariane 44. Modelul  de 140 de centimetri, care zboară până la o altitudine de 50 m, a fost construit într-un an şi jumătate.

DOLJ. O pensionară de 71 de ani din Craiova a găsit pe stradă mai multe sute de lei, bani pe care i-a dus la Poliţie. Persoana care a pierdut banii are la dispoziţie două luni pentru a depune plângere.

GALAŢI. Edilul Dumitru Nicolae a refuzat, ieri, mutarea Primăriei Galaţi la Prefectură, într-o clădire reabilitată şi pe jumătate nefolosită. Sediul primăriei a fost retrocedat, iar Nicolae vrea să dea patru milioane de euro pentru un imobil nou.

GIURGIU. O conductă de apă potabilă s-a spart, ieri, aproape de centrul oraşului Giurgiu. Circulaţia rutieră a fost restricţionată în cea mai mare parte a zilei.

GORJ. Pericol de explozie pe Drumul Naţional 67 D. O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat, ieri, în localitatea Tismana. Maşina a derapat într-o curbă, din cauza carosabilului umed, dar nu s-au înregistrat scurgeri de gaz.

HARGHITA. Pistă de biciclişti, la sat. Locuitorii din Cârţa se plimbă pe pista care a costat 117.000 de lei, bani strânşi de Federaţia Organizaţiilor de Tineret din Regiunea Ciuc, de autorităţile locale şi de cele judeţene.

HUNEDOARA. Aproximativ 14.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine au expirat în frigiderele Direcţiei de Sănătate Publică. Instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii să distrugă vaccinurile care au costat 400.000 de lei.

IALOMIŢA. Peste 260 de firme vor fi acţionate în instanţă, săptămâna viitoare, de Registrul Comerţului, care cere dizolvarea acestora. Pentru a scăpa de datorii, societăţile şi-au schimbat sediul social, dar nu l-au declarat.

IAŞI. Peste 5.000 de ieşeni sunt ameninţaţi cu executarea silită pentru că nu şi-au plătit, în ultimii cinci ani, contribuţiile la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

ILFOV. Consiliul Judeţean va face un împrumut bancar de 100 de milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri. Creditul va fi contractat după 18 octombrie.

MARAMUREŞ. Două femei au murit în ultimele zile după ce au mâncat  ciuperci otrăvitoare. Alţi opt pacienţi sunt internaţi la spitalul din Baia Mare. Toţi au mâncat ciuperci din soiul numit popular „oiţe".

MEHEDINŢI.  Doi elevi, de 16, respectiv 17 ani, de la Colegiul „Domnul Tudor" din Drobeta-Turnu Severin au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au violat, în repetate rânduri, o colegă de 14 ani. Alţi doi liceeni sunt cercetaţi în libertate. Adolescenţii au filmat cu telefonul mobil actele sexuale şi apoi au şantajat-o pe victimă. Ei riscă 12 ani de închisoare.

MUREŞ. Bani pentru refacerea infrastructurii. Guvernul a alocat aproape 13 milioane de lei pentru 40 de localităţi. Banii vor fi folosiţi pentru reţelele de apă şi canalizare şi pentru construirea sau reabilitarea de poduri şi podeţe.

 NEAMŢ. Parcări pe trecerea de pietoni. Noile locuri din Piatra Neamţ au fost făcute chiar pe locurile unde pietonii ar trebui să se asigure înainte să traverseze. Legislaţia interzice staţionarea autoturismelor la mai puţin de 25 de metri de o „zebră"

OLT. Spitalul Judeţean a scăpat de datoriile către furnizori. Cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi din surse proprii, spitalul a achitat facturile restante din ultimii trei ani, care totalizau 27 de milioane de lei.

PRAHOVA. Traficul feroviar este închis, astăzi, iar circulaţia rutieră este restricţionată pe Drumul Naţional 1A. Măsurile sunt impuse de reparaţiile care se efectuează la trecerea la nivel cu calea ferată, în dreptul satului Coada Malului.

SATU MARE. În oraşul Satu Mare se vor planta, în această toamnă, 70.000 de panseluţe şi 4.000 de lalele olandeze. Sădirea florilor a început ieri în centrul oraşului.

SĂLAJ. Capelă cu cameră frigorifică şi sală de autopsii. Autorităţile din Nuşfalău au inaugurat, ieri, cea mai modernă capelă din judeţ, unde pot oficia ceremonii toate cele şase culte religioase din comună. Investiţia a fost de 80.000 de euro.

SIBIU. Mustărie la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Între 9 şi 12 octombrie,  fiecare turist care va vizita muzeul va putea degusta mustul produs în podgoria Ciumbrud. Un litru costă opt lei.

SUCEAVA. Locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare primesc, de ieri, căldură. Întrucât în depozite nu este suficient cărbune pentru cei peste 20.000 de abonaţi, pentru asigurarea căldurii se foloseşte gaz metan.

TELEORMAN. O minoră de 12 ani, din localitatea Brânceni, a născut ieri, la Spitalul Judeţean din Alexandria, o fetiţă de trei kilograme. Tânăra mamă este căsătorită după legile ţigăneşti cu un băiat de 14 ani din aceeaşi localitate.

TIMIŞ. Un italian care naviga pe Google Earth a descoperit în zona Timişoarei un obiect care arată exact ca o farfurie zburătoare. În realitate, în acel loc se află o uzină de apă care funcţionează într-o clădire istorică.

TULCEA. Peste 1.500 de persoane cu afecţiuni respiratorii s-au prezentat la Spitalul de Urgenţă . Majoritatea sunt copii cu vârste de până la 10 ani. Imunizarea tulcenilor contra gripei sezoniere nu a început.

VASLUI. Fără bani de salarii, dar cu baze sportive. Guvernul a alocat 1,2 milioane de lei pentru amenajarea unor terenuri de sport în 16 localităţi. Edilii susţin că din aceşti bani ar fi trebuit să se plătească salariile profesorilor sau lemnele pentru foc.

VRANCEA. Consiliul Judeţean a lansat, ieri, un concurs pentru reabilitarea staţiunii turistice Soveja. Arhitectul care va prezenta cel mai bun proiect va fi premiat cu 15.000 de lei.

VÂLCEA. O sută de ciobăneşti germani sunt antrenaţi în aceste zile la Vlădeşti pentru paza obiectivelor militare şi pentru detectarea materialelor explozive. Centrul de la Vlădeşti este unic în România, iar până acum au fost trimişi la unităţile militare din ţară peste 400 de câini dresaţi. Zilnic se lucrează câte şase ore cu fiecare patruped.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite