Joburi pentru cei mai buni: „Top Talents”, evenimentul de carieră pentru vârfuri, s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai talentaţi tineri au participat joi şi vineri la programul "Top Talents" FOTO Shutterstock
Cei mai talentaţi tineri au participat joi şi vineri la programul "Top Talents" FOTO Shutterstock

Programul „Top Talents” prin care peste 300 de tineri de elită au participat ieri şi astăzi la cursuri şi traininguri intense pentru dezvoltarea personală şi profesională a luat sfârşit. Angajatori de top au avut ocazia să le povestească celor 300 cum merg lucrurile la vârf şi care este reţeta succesului.

Rezultatele academice, munca voluntară în organizaţii neguvernamentale, experinţele internaţionale, dar şi rezultatele obţinute la testele Cut-e, folosite de angajatori pentru recrutarea, selecţia şi dezvoltarea oamenilor din organizaţii.

„300 dintre cei mai buni”, aşa au fost prezentaţi tinerii entuziaşti din sală, în prima zi a evenimentului. La rândul lor, angajatorii de top şi-au trimis reprezentanţi la conferinţele organizate joi şi vineri pentru a le explica tinerilor ce se întâmplă, de fapt, în departamentele în care îşi doresc să lucreze, dar şi cum vor putea să îşi planifice cariera, astfel încât aceasta să confirme începutul promiţător.

Atât Sven Junghagen, profesor universitar la Copenhagen Business School, cât şi Adela Jansen, directorul executiv de resurse umande de la BRD, ambii prezenţi la eveniment, le-au explicat tinerilor cât de importantă este atenţa la detalii. „Trebuie să fiţi atenţi la anunţul postat de angajator şi să aveţi capacitatea de a vă autoevalua. În plus, trebuie să fiţi eficienţi, astfel că CV-ul trebuie redactat în acest spirit. Nimănui nu îi pasă de un CV lung, ci de unul relevant”, au spus ambii speakeri în cadrul conferinţelor susţinute.

În cadrul conferinţei s-a pus accentul pe importanţa de a avea o  direcţie clară în carieră. Toţi angajatorii au căzut de acord la unison că nu se poate face performanţă schimbând foarte des domeniul de activitate. „Perioada să vă hotărâţi este în facultate. Pe urmă, deja trebuie să aveţi un drum precis”, au spus angajatorii.

Cei 300 de tineri talentaţi au aflat, însă, în ultimele două zile că, în pofida rezultatelor excelente obţinute până acum, pentru a construi o carieră cu adevărat solidă e nevoie de răbdare şi sacrificii. „Dacă vrei o carieră fulminantă, trebuie să fii dispus să sacrifici multe lucruri: printre care timpul liber şi cel petrecut cu cei dragi”, a spus Adela Jansen.

Cei mai mulţi dintre participanţii la programul „Top Talents” vor primi oferte de lucru de la angajatorii prezenţi la eveniment.

De câţiva ani angajatorii obişnuiesc să recruteze vârfurile din facultăţi şi se le ofere internshipuri care să le permită să îi pregătească pe cei mai talentaţi începători pentru o poziţie full-time în cadrul companiei, a explicat Delia Moreanu, PR Manager al companiei Catalyst.

Procesul de recrutare pentru evenimentul „Top Talents” a început acum o lună

Procesul a început cu o lună în urmă, când aproape 2.000 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a se număra printre tinerele talente ale României. Au trimis CV-uri şi scrisori de motivaţie şi cei mai mulţi dintre ei au fost testaţi cu instrumentele companiei Cut-e, care elaborează teste şi chestionare folosite pentru recrutarea, selecţia şi dezvoltarea oamenilor din organizaţii.

„Cei recrutaţi provin din toate domeniile de activitate, însă sunt cei mai buni. Rezultatul a fost o medie între impresia pe care a făcut-o CV-ul, scrisoare de motivaţie şi testele”, a explicat Delia Moreanu, PR Manager al companiei Catalyst, care a organizat evenimentul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite