Joburi în Suedia şi Danemarca pentru medicii români: salariile pot ajunge până la 7.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Suedia şi Danemarca sunt disponibile peste 20 de joburi de medic FOTO Shutterstock
În Suedia şi Danemarca sunt disponibile peste 20 de joburi de medic FOTO Shutterstock

Spitalele din Suedia şi Danemarca angajează medici români prin intermediul portalului de joburi eures. 20 de medici speră să recruteze spitalele daneze din rândurile celor care profesează în spitalele româneşti, în timp ce spitalele suedeze caută un reumatolog şi un endocrinolog din România, cu salarii de peste 6.000 de euro.

Spitalul din oraşul suedez Kalmar caută recrutează din rândurile personalului medical din România un medic endocrinolog, specialist în diabet zaharat, şi un reumatolog. Candidaţii trebuie să cunoască obligatoriu limba engleză. 

Cei care îndeplinesc aceste condiţii pot aplica la oferta de muncă a spitalului suedez dacă trimit, până la 20 iunie, un CV şi o scrisoare de intenţie, ambele în engleză, la adresa de e-mail: sofia.lennartsson@ltkalmar.se.  

Deşi oferta salarială a posturilor nu este publică, reprezentanţii portalului de joburi Eures spun că salariul de început al unui medic în Suedia nu este mai mic de 6.000 de euro.

Salarii de 7.000 de euro în Danemarca

Mai multe spitale daneze caută 20 de medici români cu specializări diferite: cinci medici radiologi,  câte doi medici specializaţi în radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi doi medici internişti. Salariul de început oferit de managerii de spitale din Danemarca variază între 6.000 de euro şi 7.000, în funcţie de specializări. Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză sau germană, iar în primele luni vor participa gratuit la cursuri de limbă daneză.

După ce îşi vor însuşi noţiunile de limbă, salariul acestora va creşte. În plus, anagajatorii oferă asistenţă pentru găsirea unei locuinţe, dar şi pentru îndeplinirea formalităţilor. Totodată, medicii care îşi doresc să plece la muncă în Danemarca vor beneficia de asistenţă în găsirea unui loc de muncă pentru partenerul de viaţă, precum şi pentru găsirea unor şcoli şi grădiniţe pentru copii. Contractul încheiat va fi pe perioadă nedeterminată, iar regimul de lucru va fi de 37 de ore săptămânal, deci aproximativ şapte ore şi jumătate de lucru zilnic.

Cum să aplici la ofertele de job

Medicii care îşi doresc să profeseze în Danemarca pot aplica la oferta de joburi până pe 20 iunie pe adrea de e-mail health@workindenmark.dk. Pentru ca aplicaţia să fie luată în considerare, mailul trebuie să aibă ataşat CV-ul candidatului, o scrisoare de intenţie, o copie scanată a certificatului medical de specialitate, precum şi o copie scan a cazierului judiciar. În subiectul mailului trebuie specificat: „Application – specialist in...” (adăugaţi specialitatea dumneavoastră).

Cehia angajează 15 şlefuitori români

În plus, pe portalul de joburi Eures sunt, în acest moment, disponibile 15 locuri de muncă pentru şlefuitori şi pilitori în Cehia. Printre responsabilităţile postului se numără lustruirea produselor din fontă şi finisarea suprafeţelor din fontă pentru maşini, iar candidaţii cunoscători de limbă germană au un avantaj.

Se lucrează în două schimburi, inclusiv sâmbăta, iar angajatorii oferă cazare cu preţuri ce variază între 50 şi 100 de euro lunar, în apropierea serviciului, dar şi masa de prânz la preţ promoţional. Oferta salarială a angajatorilor cehi variază într 450 şi 1000 de euro pe lună în funcţie de performanţă.

Pentru a aplica la acest job candidaţii trebuie să trimită un CV, până pe 30 iunie, la  adresele de e-mail:rebeca.miclau@abydos.cz sau hazloz@abydos.cz. Candidaţii pot primi detalii suplimentare la numărul de telefon: 0748 873 233.

O companie norvegiană caută doi muncitori în construcţii

Tot prin intermediul portalului de joburi internaţionale eures, o companie norvegiană caută doi muncitori constructori. Candidaţii trebuie să aibă calificare într-o meserie din domeniul construcţiilor, să fie fluent în limba engleză şi să aibă experienţă în muncă. Cei doi muncitori vor avea ca principală responsabilitate controlarea activităţii de sudură şi construcţiile din lemn. Anagajatorul norvegian oferă pentru acest job un salariu de până la 28 de euro pe oră în funcţie de experienţă şi calificări.

Cei care vor să aplice la acest job trebuie să trimită un CV Euro pass, până pe 30 iunie, la adresa de e-mail: ledigstillinghostorst@hotmail.com. Numai persoanele cu experienta si o referinta de la angajatorii anteriori vor fi luate in considerare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite