ÎPS Teodosie crede că rânduielile bisericeşti au prioritate față de sfatul medicului. „Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă”

0
Publicat:

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi contrazice pe medicii care le recomandă anumitor pacienţi să nu ţină post, afirmând că „mâncarea de dulce” le poate face mai rău şi că medicii nu au pregătire duhovnicească.

ÎPS Teodosie spune că postul are prioritate în faţa recomandărilor medicale. Foto arhivă
ÎPS Teodosie spune că postul are prioritate în faţa recomandărilor medicale. Foto arhivă

Invitat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, de o persoană căreia medicul i-a recomandat să nu ţină post, din cauza unor afecţiuni neurologice de care suferă, dacă poate cere dezlegare de la preot pentru zilele de post.

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie i-a transmis acesteia că în ceea ce priveşte „chestiunile sufletului” medicii nu au nicio pregătire duhovnicească şi, în plus, mâncarea de dulce „are toxine şi vă face mai rău”, potrivit News.ro.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, i-a recomandat ÎPS Teodosie persoanei căreia medicul îi spusese că în cazul ei postul ar fi contraindicat.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”, a îndemnat Arhiepiscopul Tomisului, continuând „Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile”.

„Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a concluzionat prelatul.

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Tomisului în contrazice pe medici. Tor în calitate de invitat la aceeaşi emisiune, în urmă cu ceva timp, ÎPS Teodosie afirma că în cazul adulţilor bolile psihice sunt "slăbiciuni", iar în cazul copiilor acestea ar fi cauzate de păcatele părinţilor şi pot fi vindecate prin rugăciune. El susţinea că mulți bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă și dragoste” au primit un ajutor mai semnificativ prin rugăciune decât cel oferit de medicamentele pentru aceste afecțiuni.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite