Insulină de ultimă generaţie pentru pacienţii cu diabet. Tratamentul, gratuit, va fi disponibil din 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină FOTO Adevărul
Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină FOTO Adevărul

Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină, care va fi compensată integral în România. Produsul este indicat atât pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 1 cât şi celor care suferă de diabet zaharat de tip 2 şi va fi disponibil de la 1 octombrie.

„Diabetul este asociat cu fluctuaţii rapide ale nivelului de glucoză din sânge iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la apariţia mai precoce a complicaţiilor microvasculare (afectarea oculară, renală, a nervilor periferici) şi macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, apariţia complicaţiilor, aderenţă redusă la tratament şi optimizarea stilului de viaţă contribuie la reducerea calităţii vieţii persoanei cu diabet şi creşterea cheltuielilor de sănătate”, a declarat prof. dr. Cristian Serafinceanu, preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, a explicat că insulina bazală analog este deja un standard pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat tip 1 şi 2.

Produsul a fost aprobat în Uniunea Europeană în luna mai, notează sursa citată. Conform Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aproximativ 700.000 de români suferă de diabet zaharat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite