Instrucţiuni pentru penitenciare: Măsuri speciale pentru cei extrădaţi din zone cu coronavirus - 27 de zile de carantină

0
0
Deţinuţi extrădaţi în România vor fi ţinuţi  27 de zile în  carantină
Deţinuţi extrădaţi în România vor fi ţinuţi  27 de zile în  carantină

Persoanele extrădate din zone cu coronavirus vor fi ţinute 27 de zile de carantină, perioadă în care vor purta mănuşi chirurgicale şi vor avea acces permanent la produse de igienă personală ”fiind sfătuiţi să le folosească cât mai des”.

În plus, personalul care intră în contact cu cei extrădaţi  va avea echipament de protecţie şi ”va avea în vedere spălarea corectă a mâinilor” cel puţin 30 de secunde, conform Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândurile personalului din penitenciare şi deţinuţilor

Ca măsuri de prevenţie generală sunt enumerate triajul epidemiologic, aerisirea, menţinerea curăţeniei şi dezinfectare spaţiilor, inclusiv în mijloacele de transport, completarea unui chestionar, verificarea vizitatorilor care prezintă ”simptome şi semne de infecţie”, monitorizarea deţinuţilor cu activităţi în afara penitenciarului.

Pentru deţinuţii extrădaţi din zone cu risc epidemiologic pentru coronavirus, măsurile sunt speciale.

Aceştia vor fi cazaţi separat şi ţinuţi sub observaţie în carantină timp de 27 de zile. De altfel, la Penitenciarul Jilava a fost înfiinţată o secţie specială pentru carantină în cazul persoanelor extrădate. Pe perioada carantinei vor purta măşti chirurgicale şi vor avea acces permanent la produse de igienă personală ”fiind sfătuiţi să le folosească cât mai des”. Personalul care îi însoţeşte va fi echipat cu mască, mănuşi de protecţie şi combinezon.

Personalul care intră în contact direct cu aceşti deţinuţi va purta măşti chirurgicale, mănuşi şi halate de unică folosinţă şi ”va avea în vedere spălarea corectă a mâinilor” conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică, respectiv 30 de secunde.

De asemenea, sunt instituite şi măsuri de intervenţie în stituaţie de criză care includ izolarea celor infectaţi, identificarea persoanelor cu care au intrat în contact, suspendarea activiăţilor cultural-educative, limitarea accesului personalului, iar cei care vor intra în zona în care se află persoanele cu diagnostic confirmat sau cu simptome de boală vor avea echipament de protecţie.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri