În toată ţara mai sunt şase paturi libere la Terapie Intensivă. Câţi copii sunt intubaţi

0
0
Vlad Voiculscu: Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile  FOTO Inquam Photos/Virgil Simionescu
Vlad Voiculscu: Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile  FOTO Inquam Photos/Virgil Simionescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat numărul pacienţi internaţi cu COVID-19 la nivel naţional, afirmând că este vorba de aproape 12.000 de persoane dintre care 94 sunt copii. De asemenea, în secţiile de terapie intensivă se află 1513 de pacienţi adulţi şi 16 copii, iar dintre aceştia patru sunt intubaţi.

Voiculescu a prezentat duminică, o situaţie la zi a pacienţilor internaţi cu COVID-19 la nivel naţional.

“Zi de zi numărul celor infectaţi cu COVID-19 a crescut, iar numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră în spitalele din România sunt internaţi cu infecţie Sars-Cov-2 – 11.875 de pacienţi adulţi, alături de care sunt 94 pacienţi copii, 1513 de pacienţi adulţi sunt la secţiile de terapie intensivă, 16 pacienţi copii sunt la Terapie Intensivă în ţară din care patru sunt intubaţi în acest moment. În toată ţara mai sunt şase paturi libere la ATI”, a afirmat Voiculescu. 

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei aflaţi în situaţii critice pot primi ajutor pe un pat de spital. 

“Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor aflându-se în situaţii critice îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate”, a mai transmis Voiculescu. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite