Imaginile radar, cenzurate de şefii IGP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini radar
Imagini radar

La zece zile după ce prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi deputatul PDL Alin Popoviciu au fost surprinşi de Poliţia Rutieră Timiş gonind cu maşina Prefecturii pe contrasens (foto) către o şedinţă de partid, conducerea IGPR a emis o circulară prin care interzice publicarea imaginilor radar.

Ordinul, emis la 9 aprilie, este semnat de şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, şi de adjunctul său pe linie de Poliţie Rutieră, chestorul Lucian Muntean. Decizia a fost luată după ce şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a dispus un control la IPJ Timiş pentru a stabili cine s-a făcut vinovat de publicarea imaginilor radar în care apare maşina în care se afle prefectul de Timiş şi deputatul PDL.

Doar cu acordul instanţei sau al şefilor

După incidentul în care a fost implicat prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi deputatul PDL Alin Popoviciu, şefii Poliţiei au constatat că „în ultima perioadă de timp, contrar prevederilor procedurilor şi metodologiilor în vigoare, structuri teritoriale de poliţie rutieră au pus la dispoziţia presei imagini înregistrate de sistemele de supraveghere a traficului rutier, afectând astfel dreptul la imagine publică al persoanelor depistate încălcând normele rutiere (...)", după cum se menţionează chiar în ordinul semnat de şeful IGP, chestorul Liviu Popa, şi adjunctul său, Lucian Muntean.

Acum, prin noul ordin, imaginile surprinse de radare vor fi transmise doar instanţelor de judecată, cu aprobarea şefului inspectoratului judeţean de poliţie.

Un ordin pierdut

Şeful Poliţiei, chestorul Liviu Popa, a refuzat să comenteze pe marginea ordinului, motivând că se află în concediu.

De la cabinetul adjunctului său Lucian Muntean  ni s-a transmis că acesta „poate fi contactat abia mâine (miercuri - n.r.)". În plus, deşi, potrivit ordinului, ar trebui să se ocupe de cererile jurnaliştilor, comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a infirmat iniţial existenţa acestuia.

Apoi a precizat: „Poliţia Rutieră va furniza în continuare imagini presei, cu respectarea legii privind protecţia datelor personale şi a procedurilor în vigoare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite