Hillary Clinton nu mai vrea funingine şi metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  Secretarul american de Stat Hillary Clinton conferențiază în fața unui auditoriu din Chennai, India.
Secretarul american de Stat Hillary Clinton conferențiază în fața unui auditoriu din Chennai, India.

Secretarul american de stat Hillary Clinton a anunţat lansarea unei iniţiative prin ca ţările să lupte metanului şi funinginii.

Hillary Clinton a invitat mai multe ţări să se alăture 'Coaliţiei pentru climă şi calitatea aerului', iniţiată de ea.
"Această coaliţie, care constituie primul efort internaţional de acest fel, va duce o campanie mondială (...) care să ofere soluţii împotriva poluanţilor cu durată scurtă de viaţă", a declarat Hillary Clinton.

'Peste o treime din încălzirea climatică este cauzată de poluanţii cu durată scurtă de viaţă', a afirmat aceasta. Emisiile de bioxid de carbon (CO2), care rămân mult timp în atmosferă, reprezintă jumătate din încălzirea climatică.

Aceşti poluanţi 'distrug în fiecare an milioane de tone de recolte şi au efecte devastatoare asupra sănătăţii. Milioane de persoane mor în fiecare an din cauză că respiră funinginea emanată de furnale şi gazele de eşapament de la maşini şi camioane', a spus Hillary Clinton.

Cealaltă sursă vizată de această iniţiativă este metanul, emis de zonele umede, extracţia de cărbune, industria de petrol şi gaze, flatulenţa rumegătoarelor şi descompunerea deşeurilor organice. 'Dacă vom putea reduce în mod semnificativ aceşti poluanţi, vom avea efecte asupra climei într-un termen relativ scurt', a asigurat Hillary Clinton.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite