Greva foamei la Sindicatul România Film. O decizie a ministrului Culturii i-a revoltat pe sindicalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Haşotti, ministrul Culturii
Puiu Haşotti, ministrul Culturii

Trei membri ai Sindicatului Liber România Film, printre care şi preşedintele acestuia, Maria Bikfalvi, au intrat luni în greva foamei.

Ei protestează faţă de ordinul dat de ministrul Culturii, Puiu Haşotti, prin care a fost schimbat consiliul de administraţie al RADEF.

Cei trei membri ai Sindicatului Romania Film care au intrat în greva foamei sunt Maria Bikfalvi, directorul economic al RADEF, Marcel Negruţi şi vicepreşedintele sindicatului, Constantin Curelea, scrie Mediafax.

Protestatarii cer anularea Ordinului nr. 2483 emis de Ministerul Culturii, prin ministrul Puiu Haşotti.

Aceştia spun că, potrivit unor informaţii neoficiale, autorităţile intenţionează să treacă România Film în subordinea Secretariatului General al Guvernului, şi astfel în RA-APPS (Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat).

În ultimele două săptămâni, membrii Sindicatului Liber România Film au protestat în faţa Ministerului Culturii şi apoi în faţa Guvernului, fără să li se răspundă la cereri.

Maria Bikfalvi, Marcel Negruţi şi Constantin Curelea au apărut, la ora 11.00, în faţa cinematografului Patria din Capitală, cu pancarde atârnate la gât, pe care scria - cu caractere cu care de obicei este scris programul filmelor - "Greva foamei!".

De asemenea, pe cei doi stâlpi din faţa cinematografului, unde sunt lipite, de obicei, afişele filmelor care rulează pe marile ecrane, au fost lipite cererile şi sloganurile protestatarilor: "Km 0 al libertăţii cinematografiei româneşti", "Nu distrugeţi cea de-a 7-a artă", "Cui ne vindeţi?" şi "Opriţi mafia imobiliară din cinematografie!".

Cele mai recente negocieri ale membrilor Sindicatului România Film cu autorităţile au avut loc săptămâna trecută, cu ministrul delegat pentru dialog social Liviu Pop. Acesta "a specificat că ministrul Haşotti nu este dispus să discute cu noi", a declarat pentru MEDIAFAX Marcel Negruţi.

De asemenea, Maria Bikfalvi a explicat motivul pentru care ministrul Culturii a spus că nu doreşte să discute cu reprezentanţii România Film: "A zis că nu mă înghite".

Marcel Negruţi a subliniat evoluţia pe care a înregistrat-o RADEF sub consiliul de administraţie care a fost schimbat de ministrul Haşotti şi a adăugat că, până la sfârşitul anului, va fi redeschis cinematograful "Victoria" de la Târgu Jiu, care a fost renovat şi va primi numele regizorului Sergiu Nicolaescu.

Cei trei sunt susţinuţi şi de sindicalişti din teritoriu. Astfel, aproximativ 20 de membri ai sindicatului erau prezenţi, luni dimineaţă, în foaierul cinematografului Patria.

Aproximativ 100 de membri ai Sindicatului Liber "RomâniaFilm" au reînceput, pe 24 octombrie, protestele faţă de o decizie a ministrului Culturii, Puiu Haşotti, privind conducerea RADEF, în faţa clădirii Guvernului, după o serie de manifestaţii în faţa Ministerului Culturii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite