Gelu Duminică acuză politicienii de ipocrizie: Se opun educaţiei sexuale invocând moralitatea, dar au amante

0
0
România este pe locul all doilea în UE la mame minore, după Bulgaria
România este pe locul all doilea în UE la mame minore, după Bulgaria

România are peste 18.000 de mame miinore, fiind a doua ţară din UE, după Bulgaria la acest capitol. Sociologul Gelu Duminică afirmă că statul ar trebui să impună educaţia sexuală în şcoli şi nu biserica.

„România are carenţe majore în ceea ce priveşte educaţia sexuală, nu degeaba avem cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană. Nu degeaba avem cel mai mare număr de fete până în 15 ani care sunt mame. 40% dintre mamele sub această vârstă din Europa sunt în România, în tărâmul asta în care 90% dintre noi ne considerăm credincioşi”, a declarat Gelu Duminică pentru Digi24.

Sociologul mai spune că nu Biserica este cea care ar trebui să ofere educaţie sexuală adolescenţilor, ci statul, care nu vrea să o facă. Majoritatea oamenilor politici refuză însă să introducă educaţia sexuală în şcoli, pe motiv că nu este necesară. 

„Eu ştiu foarte mulţi politicieni care zic că educaţia sexuală nu trebuie, dar care au amante. Ei invocă puritatea şi moralitatea dar sunt profund imorali în multe lucruri”, a sublliniat Gelu Duminică. „Politicianul român ar trebui să se gândească la mai mult decât la el însuşi şi să se realizeze că reprezintă această ţară”, şi astfel să ia măsuri, a mai spus sociologul.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite