Gangi, localitatea italiană unde o casă poate fi cumpărată şi cu un euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local din Gangi, o comună din Sicilia, a scos la vânzare aproximativ 20 de case istorice la preţul de un euro, în speranţa de a atrage noi oameni în localitatea siciliană care a cunoscut zeci de ani de declin demografic, potrivit „Le Figaro“.

Gangi este un sat situat pe un deal, înconjurat de câmpuri de grâu şi văi împădurite, in centrul Siciliei. Cu o istorie care începe în secolul al XII-lea, când a fost fondată, Gangi are un frumos castel şi numeroase trasee pentru drumeţii pasionaţi de plimbările în aer liber.

Oferta vine în condiţiile în care, de-a lungul anilor, numărul locuitorilor din sat a scăzut la aproape 7.000, după ce italienii s-au mutat în alte regiuni, în căutarea unui loc de muncă. Doua case au fost cumpărate chiar săptămâna trecută de un om de afaceri italian expatriat şi de soţia sa din Rusia.

Mai multe detalii despre case a oferit Marie Wester, un agent imobiliar contactat de Consliul local din Gangi pentru a le oferi asistenţă. Wester consideră că Gangi rămâne un „loc secret“, mai ales pentru faptul că „în cele mai multe cazuri, autorităţile nu au abilitatea de a vinde case în străinătate, însă doresc ca satul să prindă viaţă“, potrivit „le Figaro“

Totodată, a precizat că locuinţele cu o singură cameră sunt în prezent într-o stare deplorabilă, deoarece fie au fost abandonate de cei care au plecat, fie au fost donate municipalităţii de localnici care nu-şi mai permit să le întreţină. În plus, viitorii proprietari trebuie să renoveze casa în termen de cinci ani, iar costurile sunt estimate la aproximativ 35.000 de euro.

Un aspect important este adus în atenţie celor interesaţi tot de agentul imobiliar. Astfel, pe lângă un euro pentru cumpărarea casei, trebuie plătite mai multe taxe care ar duce la o sumă finală a achiziţiei achiziţia de aproximativ 6.000 de euro.

Totuşi, zona este recomandată celor care vor să se mute într-un loc liniştit în care traiul nu este foarte scump şi care vor să se bucure de razele de soare din apropierea Mediteranei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite