FOTOGALERIE Se scufundă Veneţia! Stare de calamitate şi acuzaţii la adresa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de precipitaţii care s-a abătut de sâmbătă asupra nordului Italiei a provocat inundaţii în Veneţia, transformând „oraşul plutitor" într-unul aproape scufundat.

Nivelul apei a crescut alarmant la Veneţia şi a acoperit 70 la sută din centrul istoric, relatează Mediafax. În zona Pieţei San Marco, apa a ajuns la 70 de centimetri, pe fondul mareei de peste un metru şi jumătate. Inundaţiile au fost favorizate de ploile care afectează nordul Italiei şi perturbă activităţile turistice şi comerciale.


image

Turiştii nu se mai pot plimba prin Veneţia, iar cele mai multe magazine au fost închise. Autorităţile regionale au cerut decretarea stării de calamitate. Mai mult, a fost lansat „codul roşu",  inundaţile fiind considerate cel mai grav fenomen din ultimii 22 de ani.

Italia se confruntă în ultimii ani cu numeroase tendinţe separatiste. Veneţienii se gândesc, în aceste zile, cu obidă la Guvernul de la Roma. „Am cerut şi aşteptăm din partea primarilor din regiunea Veneto rapoarte privind daunele suferite. Este de neconceput ca o regiune ca a noastră, care plăteşte impozite destul de mari comparativ cu serviciile de care beneficiază, să nu primească un ajutor concret din partea Guvernului central", a acuzat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite