Fostul consilier al Danielei Bartoş, trimis în judecată în afacerea "Steriletul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier personal pe probleme de control al ex-ministrului sănătăţii Daniela Bartoş, Virgil Remus Baciu, a fost trimis în judecată, ieri, în dosarul "Steriletul". Baciu este acuzat

Fostul consilier personal pe probleme de control al ex-ministrului sănătăţii Daniela Bartoş, Virgil Remus Baciu, a fost trimis în judecată, ieri, în dosarul "Steriletul". Baciu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii şi Familiei, de sterilete la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import şi de cinci ori mai mari decât cele practicate în reţeaua farmaceutică.

Având în vedere calitatea de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii deţinută în prezent de Remus Virgil Baciu, primul-ministru a fost informat pentru a dispune suspendarea din funcţie.

În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei, Daiana Druţă, medic la Spitalul "Dr. I. Cantacuzino" Bucureşti, Cristinel Vodislav, reprezentant al SC Vodimedicor S.R.L. Târgu Jiu, şi Ileana Deac, avocat în Baroul Bucureşti. Conform DNA, în perioada 13 decembrie 2002 - 31 ianuarie 2003, Baciu şi Druţă, în calitate de preşedinte, respectiv membru al Comisiei de licitaţie naţională organizate de MSF în anul 2002 pentru achiziţionarea de produse contraceptive, au înlesnit, cu încălcarea normelor legale, atribuirea către S.C. Vodimedicor SRL a unui contract de achiziţie publică, în valoare de 747.723, 96 RON, având ca obiect achiziţia a 16.200 de sterilete. Prin acest contract, MSF ar fi fost prejudiciat cu suma de 597.116,80 RON.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite