Fost candidat la Preşedinţie, condamnat pentru evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ninel Potârcă, în curtea palatului său din Târgu-Jiu
Ninel Potârcă, în curtea palatului său din Târgu-Jiu

Fostul candidat la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit deciziei instanţei, el nu va mai avea voie nici să candideze sau să fie ales în vreo funcţie publică. Această interdicţie apare după ce Potârcă a anunţat luna trecută că ar intenţiona să candideze în 9 decembrie pentru un post de deputat din partea romilor.

Potrivit Mediafax, judecătorii au dispus şi ridicarea sechestrului asigurător de pe un teren şi de pe palatul pe care Potârcă îl are în cartierul Meteor din Târgu-Jiu, în suprafaţă de peste 900 de metri pătraţi şi cu o valoare impozabilă de peste trei milioane de lei. Fostul candidat la Preşedinţie la alegerile din 2009 a fost obligat, în schimb, să achite cheltuieli judiciare în valoare de 5.000 de lei. În acest dosar, Potârcă a fost reţinut în 2010 şi apoi cercetat în libertate.

Se dă victimă politică

Conform anchetatorilor, o factură în valoare de 23,8 milioane de lei a fost emisă pentru o achiziţie de la o altă firmă, fără ca pe stoc să existe marfa din documentul contabil, factura fiind însă depusă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj pentru decontarea TVA.

Potârcă a declarat că va face recurs şi că nu va renunţa la proces până nu îşi va dovedi nevinovăţia. „Nu ştiu pentru ce m-au condamnat. Aici au fost doar anumite interese, presiuni mari, despre care probabil voi putea vorbi la un moment dat", declară, pentru Mediafax, Potârcă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite