Festivalul Iubirii tulbură desfăşurarea cursurilor la Facultatea de Istorie. Profesorii i-au trimis o scrisoare deschisă primarului general, Gabriela Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Facultăţii de Istorie se află în corpul principal al Universităţii din Bucureşti, cu ieşire spre Piaţa Universităţii; sursa: unibuc.ro
Sediul Facultăţii de Istorie se află în corpul principal al Universităţii din Bucureşti, cu ieşire spre Piaţa Universităţii; sursa: unibuc.ro

Profesorii de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti i-au trimis o scrisoare deschisă Primarului General al Capitalei în care reclamă faptul că nu-şi pot desfăşura activitatea din cauza poluării fonice create de Festivalul Iubirii, care are loc în Piaţa Universităţii. Astfel de incidente au avut loc şi în anii trecuţi, iar cadrele universitare au mai semnalat situaţia Direcţiei de Mediu a Primăriei şi Poliţiei Locale.

„Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie de tradiţie şi elită a învăţământului superior românesc, este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic şi academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piaţa Universităţii, spaţiul din zona statuilor, aflat în faţa clădirii simbol a Universităţii, a devenit treptat spaţiu de desfăşurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor şi festivalurilor. Prin această scrisoare deschisă redactată de către noi, profesorii Facultăţii de Istorie, vă semnalăm efectul negativ pe care această transformare îl are asupra desfăşurării procesului didactic în cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din România“, se arată în deschiderea scrisorii, semnată de 35 de cadre didactice ale Facultăţii de Istorie. 

În continuare, se precizează faptul că activitatea didactică se desfăşoară de luni până sâmbătă – în intervalul 8.00-20.00 (de luni până vineri) şi 8.00-16.00 (sâmbăta) – şi cuprinde cursuri, seminarii, consultaţii, conferinţe şi cercuri ştiinţifice. În plus, sala de lectură a bibliotecii este deschisă de luni până vineri, între 8.00 şi 19.00, iar sâmbăta până la ora 14.00.

Profesorii îi cer primarului Capitalei, Gabriela Firea, să interzică orice „activitate sonoră“ în timpul săptămânii până la ora 20.00, iar sâmbăta până la ora 16.00, menţionând că în ultimele zile s-au aflat în imposibilitatea de a-şi desfăşura în condiţii normale activitatea din cauza „poluării sonore constante creată de Festivalul Iubirii“.

„Repetiţiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acţiune desfăşurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori şi determinând o stare de stres şi agitaţie atât în rândul studenţilor, cât şi al profesorilor şi blocarea procesului didactic. Este o situaţie cu care ne-am confruntat şi în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare şi pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat. Vă solicităm luarea de urgenţă a măsurilor de interzicere a oricăror activităţi sonore desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00 şi, prin aceasta, respectarea actului educaţional pe care Universitatea din Bucureşti îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864“, adaugă profesorii în scrisoarea deschisă.

scrisoare deschisa facultatea de istorie
scrisoare deschisa facultatea de istorie
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite