După Cluj, aerogările din Timişoara şi din Bucureşti vor avea statutul de Aeroport Internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Cluj-Napoca a primit statutul de aeroport internaţional şi, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi directorului aeroportului, David Ciceo, până acum este singurul aeroport din România care are un astfel de statut.

Statutul de aeroport internaţional a fost dobândit, aşa cum a declarat Alin Tişe, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor.

Mai citiţi şi:

Aeroportul clujean, singurul din ţară pe care se vor putea efectua zboruri pentru spaţiul Schenghen

Şerban Căpitan: "Ameninţarea cu bomba este pericolul unu în timpul zborului"

Următorul aeroport din ţara noastră care va obţine statutul de "aeroport internaţional" va fi cel din Timişoara, care se va alia cerinţelor spaţiului Schengen în luna iunie. Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" va primi certificarea abia în octombrie 2010, atunci când se vor încheia lucrările de reamenajare al noului terminal.

Celelalte categorii de aeroporturi sunt cele "deschise traficului internaţional" şi aeroporturi interne. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a explicat că statutul de aeroport internaţional a fost acordat de către o comisie specială, care a analizat mai multe aspecte, cum ar fi fluxurile de pasageri, facilităţile oferite, pregătirea personalului şi respectarea altor cerinţe Schengen în domeniu.

Directorul de comunicare al Aeroportului "Henri Coandă" a precizat pentru Adevărul că data limită la care aerogările din ţara noastră trebuie să obţină certificarea de "aeroport internaţional" este în luna martie 2011. "Aici vorbim despre separarea fluxurilor Schengen şi non-Schengen. Aerogara din Cluj este gata deoarece acolo s-a început direct construcţia unui terminal care să corespundă cerinţelor actuale, în timp ce la Otopeni acesta se află în amenajare", a completat Iordache.

Oficialul Aeroportului "Henri Coandă" a mai spus că, din martie 2011, zborurile din spaţiul Schengen vor fi considerate "interne". "Acest lucru este valabil doar pentru statele care au adevart la spaţiul Schengen, printre care şi România. La Timişoara, aeroportul va primi certificarea de aeroport internaţional în luna iunie a acestui an. În ceea ce priveşte lucrările noului terminal din «Henri Coandă», acestea sunt în stadiu avansat şi pasagerii vor putea beneficia de această construcţie din luna octombrie", a încheiat Valentin Iordache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite