Drama unei fete din România: abuzată de tată la opt ani, exploatată de un profesor la 15 ani

0
Publicat:

Un profesor de geografie din județul Călărași a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de minori, act sexual cu minori și pornografie infantilă după ce a abuzat de o fată de 15 ani care, la vârsta de opt ani a fost și victima unui viol. Sentința nu este definitivă. 

O fată de 15 ani a ajuns să fie exploatată de un profesor de geografie FOTO Arhivă
O fată de 15 ani a ajuns să fie exploatată de un profesor de geografie FOTO Arhivă

Tribunalul Călărași a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care a fost trimis în judecată un profesor de Geografie acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 15 ani pe care, ulterior, a pus-o să se prostitueze, exploatând-o sexual.

Potrivit rechizitoriului, profesorul a fost acuzat că „începând cu luna martie 2021, până la jumătatea lunii septembrie 2021, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale cu persoana vătămată minoră, în vârstă de 15 ani, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (acesta substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia, ca urmare a unor traume emoţionale pe care le-a avut în copilărie (victima unui viol la vârsta de 8 ani, comis de tatăl biologic), dar şi a stării de nevoie în care se afla aceasta”.

Procurorii l-au mai acuzat pe profesor că „abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritate, dar şi de starea de dependenţă locativă, a recrutat-o, transportat-o şi primit-o în locuinţa sa pe persoana vătămată minoră în vârstă de 15 ani, şi a determinat-o prin abuz de autoritate să practice prostituţia atât cu clienţi care făceau parte din cercul său de cunoscuţi, cât şi cu bărbaţi care o contactau direct pe minoră, exploatând-o astfel sexual”.

„Mi-a spus că este dispus să mă ajute cu orice problemă”

Cu ocazia anchetei, fata a mărturisit că l-a cunoscut pe profesor prin intermediul unui prieten, fost elev al cadrului didactic. Cu ocazia unei întâlniri ulterioare, profesorul i-a cerut fetei și numărul de telefon. „Mi-a spus că este dispus să mă ajute cu orice problemă pe care aș avea-o”, a declarat fata.

Adolescenta a mai mărturisit că i s-a destăinuit profesorului, spunându-i că locuiește la sat cu mama sa și cu bunica și îi este greu să facă naveta. Fata i-a spus profesorului inclusiv că a fost agresată sexual de tatăl său la vârsta de opt ani.

Profesorul a început să o plimbe pe fată cu mașina, iar de aici până la a-i face avansuri sexuale nu a mai fost decât un pas. „Mi-a propus în mod explicit să întrețin relații sexuale cu el, spunându-mi că dacă voi accepta va avea grijă de mine și îmi va da bani și că mă va ajuta în continuare cu mașina, în sensul că mă va plimba ori de câte ori voi dori”, a mai mărturisit fata.

Garsonieră în schimbul retragerii plângerii

În timpul pandemiei, fata, căreia nu îi plăcea să stea la sat, a convins-o pe mama sa să se mute împreună în garsoniera profesorului. Potrivit fetei, mama sa a bănuit că între ea și profesor este ceva „necurat”. „El știa cum să acționeze și cum să se poarte, mai bine zis cum să vorbească cu ea astfel încât mama să nu realizeze adevărul”, a mai declarat fata, care a fost încurajată de profesor, care i-a găsit și clienți să se prostitueze.

Fata a declarat că în urma depunerii plângerii pentru agresiune sexuală, profesorul i-a propus ei și mamei sale să își retragă plângerea în schimbul garsonierei. „Eu am fost tentată să accept, însă după am vorbit cu mama, ea nu a dorit și m-a convins și pe mine că este bine să spun adevărul”, a mai mărturisit fata.

Condamnat la opt ani de închisoare

Tribunalul Călărași l-a condamnat pe profesorul-pedofil la opt ani de închisoare. „Judecătorul reține inițiativa și modul de abordare al inculpatului, dar și încercarea de a asigura minora de avantajele de a-l avea în apropiere, protecție și ajutor în caz de nevoie, oferindu-și serviciile de transport, iar ulterior de cazare, astfel încât să creeze o stare de dependență a minorei față de acesta, pentru ca ulterior, când cadrul material (suport, transport, bani cazare), psihic și emoțional a fost stabilit în favoarea sa, inculpatul să profite de acest ascendent creat și să acționeze în cascadă cu propuneri indecente asupra minorei sub presiunea pierderii tuturor acestor avantaje”, se arată în sentința Tribunalului Călărași, care nu este definitivă și prin care profesorul a fost achitat să îi achite fetei și daune morale de 30.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite