Donatorii de sânge se pot programa online, de joi, la Centrul de Transfuzie Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donatorii şi cei care doresc să înceapă să doneze sânge se pot programa online, la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bucureşti, începând de joi.

Pe site-ul CTS Bucureşti a fost lansat formularul de înscriere pentru donarea de sânge.

„Acest serviciu nou, dezvoltat de voluntari în urma afluxului de donatori cu care ne-am confruntat după tragedia de la Colectiv ajută personalul medical şi pacienţii în egală măsură. Sistemul permite o programare optimă a fluxului de donatori, astfel încât nevoile de sânge din spitalele din Bucureşti să fie constant deservite. Tot ceea ce au de făcut cei care vor şi pot să doneze sânge este să completeze acest formular online şi vor fi contactaţi telefonic ulterior pentru a-i programa să doneze sânge. Le mulţumesc încă o dată voluntarilor care ne-au sprijinit după tragedia de la Colectiv şi a căror iniţiativă a continuat şi acum, prin acest sistem pe care l-au dezvoltat pro-bono", a declarat Doina Goşa director al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, citată de Mediafax.

Nevoia de sânge în Bucureşti se menţine în continuare mare: deşi donează cel mai puţin, Capitala este cea mai mare consumatoare de sânge.

Numărul donatorilor de sânge în Bucureşti a înregistrat o creştere spectaculoasă în luna noiembrie, după tragedia de la Colectiv. În luna noiembrie, 8.000 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Bucureşti pentru a dona sânge, dintre care 6.600 au fost admise pentru donare, cifra reprezintând o creştere de peste 50% a fluxului normal de donare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite