Deputaţii au adoptat un proiect privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, prin care se reînfiinţează Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES). Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor, care este decizională în acest caz, cu 282 de voturi pentru şi trei abţineri.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea modificarea şi completare a legii privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, în toate politicile şi programele naţionale, scrie Agerpres.

Principala modificare adusă prin acest proiect de lege se referă la reînfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, ca organ de specialitate în subordinea Ministerului Muncii.

Astfel, se reglementează organizarea şi funcţionarea acestei agenţii, precum şi reorganizarea Comisiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi a structurilor acesteia din teritoriu.

"Prin propunerea legislativă noi reglementăm respectarea şi în practică a unui principiu extrem de important şi anume la muncă egală salarizare egală, eliminând astfel o discriminare care se înregistrează pe piaţa muncii unde la aceeaşi muncă, aceeaşi calificare există o discriminare din punct de vedere al salarizării", a spus deputatul social-democrat Ana Birchall, citată de Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite