CTP a explicat de ce a lipsit la dineul prezidențial. Care este marea dilemă a gazetarului

0
Publicat:

 Cristian Tudor Popescu a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook de ce a lipsit de la dineul prezidențial de luni, 26 mai 2025, oferit de Nicușor Dan. Totodată, gazetarul are și o dilemă în contextul avertizărilor transmise de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 

Cristian Tudor Popescu Foto: Facebook
Cristian Tudor Popescu Foto: Facebook

„Să fie primit! Nu am dat curs invitației din partea dlui președinte Dan de a participa la recepția de la Cotroceni prilejuită de inaugurarea mandatului său, deoarece nu mă duc la mondenități, n-am mai fost de decenii. Ceea ce nu înseamnă că nu îi mulțumesc și îl felicit pe dl Nicușor Dan pentru victoria în lupta grea pe care a avut-o de dus. Și care nu devine mai ușoară începând de ieri, dimpotrivă”, a scris CTP, pe FB. 

Gazetarul spune că a văzut antreurile și mesele încărcate de la dineul prezidențial și se întreabă dacă o perioadă în care se recomandă strânsul curelei poate începe cu un ospăț.

„Am văzut niște imagini de la zisa soarea. Protipendadă, fete și băieți de fițe, hipsteri bătrâiori, papioane, pișcotari. Antreuri, antren, sarmale, somoane, șampanii, vinațuri, mese încărcate. Să fie primit! Am o singură întrebare: oare s-o brodi un început ca ăsta când dieta (cum îi zice guvernatorul Isărescu) care urmează pentru a mântui România n-are cum să fie decât un post mai lung decât postul Paștelui și Crăciunului la un loc?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu. 

La recepția oferită de Nicușor Dan la Cotroceni, după învestire, cei aproximativ 500 de invitați au fost răsfățați cu preparate românești, vedetele fiind sarmalele și fasolea cu ciolan.

La antreu, invitații au fost serviți cu: diferite brânzeturi, humus, salata vinete, legume (ardei, ciuperci, dovlecei, ceapă verde și roșii) și salate, dar și salam și șuncă, potrivit libertatea.

De asemenea, de pe mese nu au lipsit pastrama de berbecuț, sarmalele de post și cu carne, păstrăvul la grătar, ciocănelele de pui și somonul la cuptor. La loc de cine a stat și fasolea bătută cu ciolan, un preparat tradițional românesc. 

La desert, invitații lui Nicușor Dan s-au delectat cu dulciuri precum: macarons, amandine, eclere, negrese, prăjituri cu fructe. În ceea ce privește băuturile, au putut alege whisky, apă plata și minerală, vermut, coniac, vin, vin spumant și diferite sucur

Ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan în funcția de președinte a atras nu doar figuri politice, ci și vedete din lumea artistică, influenceri, prezentatori și actori. 

Nicușor Dan, câștigătorul alegerilor prezidențiale, a fost învestit luni, la Palatul Parlamentului, în funcția de președinte al României.  

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite