Coronavirus în România. Universitatea Bucureşti îşi suspendă cursurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baner Universitatea Bucuresti protest

Universitatea Bucureşti îşi suspendă cursurile "faţă în faţă" începând de miercuri, de la ora 14,00, şi până pe data de 29 martie, cu continuarea activităţii didactice în sistem online.

Informaţia a fost confirmată pentru agerpres.ro de purtătorul de cuvânt al UB, Mirabela Amarandei.

Conform acesteia, există posibilitatea prelungirii perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei date de coronavirus. 

Reaminitim că secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat că autorităţile iau în calcul restricţionarea mai drastică în ceea ce priveşte adunările cu un număr mare de persoane, prin scăderea numărului de participanţi, decizia urmând a se aplica tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii. „Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare”, a spus Arafat, afirmând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

„Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. (...) Este clar că trebuie să ajungem poate la încă o restricţionare. Sunt discuţii care au fost, după asta venim cu ele. Clar că vom veni, cel mai probabil mâine (miercuri – n.r.) , cu o anumită măsură în plus” a declarat Raed Arafat marţi seară, la Antena 3.

El spune că numărul este posibil să fie restrâns „în continuu” în funcţie de faza de răspândire a virusului.

„Încă suntem pe preventiv, dar la un moment ar putea să se schimbe şi să fie treabă de management al situaţiei dacă virusul se transmite în comunitate”, a adăugat Arafat.

Acesta sune că, dacă limitarea va fi, de exemplu, la 300 de persoane, după ce au intrat 299 uşile vor fi închise, iar accesul interzis.

Şi biserica poate fi restricţionată

Raed Arafat a precizat că orice măsură restrictivă s-ar lua, aceasta trebuie să se aplice tuturor instituţiilor, inclusiv bisericii.

Întrebat care ar putea fi rata de infectare cu COVID-19 în România, Raed Arafat a spus că la nivel mondial cifrele variază între 30 şi 70%.

„Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare. Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a afirmat Raed Arafat. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite