Cod galben de ger pentru aproape toată ţara. Când scăpăm de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM anunţă că începând cu 26 ianuarie se încălzeşte vremea în toată ţara FOTO Shutterstock
ANM anunţă că începând cu 26 ianuarie se încălzeşte vremea în toată ţara FOTO Shutterstock

Capitala şi 34 de judeţe din ţară se află până luni sub atenţionare de Cod galben de ger. Specialiştii au anunţat temperaturile minime vor coborî chiar şi până la -28 de grade. Cu toate acestea, începând de marţi vremea se va încălzi în toată ţara.

Avertizarea de Cod galben de ger, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pe 20 ianuarie, este valabilă până luni, 25 ianuarie.

Specialiştii au anunţat că valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. 

Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28...-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.

cod galben de ger

Când scăpăm de frig

ANM a anunţat că în perioada 24 - 26 ianuaree sunt aşteptate ninsori în unele zone ale ţării, însă începând de marţi se va încălzi în aproape toată ţara. Astfel, în Banat este estimată o creştere a temperaturilor către valori pozitive ziua, în medie de 2...3 grade şi minime nocturne de -6...-3 grade, regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

În Crişana se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, fiind de aşteptat valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime de 2...4 grade şi minime de -6...-4 grade, medie regională. 

Şi în Transilvania este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel că sunt de aşteptat valori medii de -2...1 grad ziua şi -12...-8 grade noaptea.

În Maramureş este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel că sunt de aşteptat valori medii de -2...2 grade ziua şi -8...-4 grade noaptea.

Pentru Moldova a fost anunţată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, astfel că sunt estimate valori, în medie regională, de -3...2 grade ziua şi -9...-6 grade noaptea.

ANM precizează că în Dobrogea, după data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi în creştere uşoară şi treptată până la valori medii de -2...2 grade ziua şi -8...-4 grade noaptea.

Şi în Muntenia se anunţă o încălzire uşoară şi treptată a vremii se va produce după data de 25 ianuarie, astfel că temperaturile diurne sunt estimate a ajunge la valori medii de -2...2 grade, iar cele nocturne vor fi de -12...-7 grade. 

În Oltenia este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel că sunt de aşteptat valori medii de 0...3 grade ziua şi -8...-4 grade noaptea. 

Şi pentru zona de munte este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel că sunt de aşteptat valori medii de 0...3 grade ziua şi -8...-4 grade noaptea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite