CNSU introduce Marea Britanie pe lista roşie. Carantină de 14 zile pentru cetăţenii străini care vin din state terţe - DOCUMENT

0
0
Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, din 13 mai. Ce restricţii au fost relaxate
Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, din 13 mai. Ce restricţii au fost relaxate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, sâmbătă hotărârea privind modificarea clasificării ţărilor/teritoriilor în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roşie. De asemenea s-a stabilit şi o nouă măsură pentru strănii care vin din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective.

CNSU a aprobat Hotărârea nr. 35 prin care se propune:

Modificarea clasificării ţărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile,  pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii. Condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor covid nu este pe deplin cunoscuta la nivel internaţional

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite