CNSU a adoptat o hotărâre care prevede acordarea de ambulanţe pentru Ucraina şi o alta privind alocarea de bani pentru cheltuielile taberelor de refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU SUceava
FOTO: ISU SUceava

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 4 martie 2022, Hotărârile numărul 11 şi, privind acordarea de asistenţă internaţională Ucrainei.

„Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în ambulanţe tip A şi B conform anexei la prezenta hotărâre", prevede Hotărârea nr. 11.

Prin Hotărârea nr. 12, se propune ca pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

„Pentru stabilirea sumelor necesar a fi alocate, se propune a fi avute în vedere pentru o perioadă de 30 de zile, cheltuielile necesare pentru:

a) un număr mediu de 70.000 de persoane cazate zilnic, dintre care 50.000 în spaţii puse la dispoziţie gratuit şi 20.000 în spaţii puse la dispoziţie contra-cost;

b) funcţionarea a 22 taberele temporare de cazare şi asistenţă umanitară", se arată în document.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că România donează Ucrainei 12 ambulanţe de transport şi urgenţă. El a precizat că ambulanţele nu sunt noi, pentru că toate ambulanţele noi sunt pe fonduri europene şi nu pot fi donate, însă se vor asigura că sunt perfect funcţionale şi echipate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite