Clădirea CJ Covasna a fost “decorată” cu un panou pe care scrie “Megyeháza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un panou cu inscripţia "Megyeháza" (Casa judeţului) a fost amplasat, joi, pe frontispiciul clădirii Consiliului Judeţean Covasna.

Preşedintele instituţiei, Tamas Sandor, a declarat că aceasta este denumirea tradiţională a centrului administrativ al judeţului.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, comitatul Trei Scaune, în prezent judeţul Covasna, a fost înfiinţat în urmă cu 136 de ani, iar "Megyeháza" (Casa judeţului) reprezintă denumirea tradiţională a centrului administrativ al judeţului.

"Este o denumire tradiţională a centrului administrativ al judeţului şi din acest motiv am amplasat panoul pe clădirea sediului Consiliului Judeţean", a declarat Tamas Sandor, pentru Mediafax.

Întrebat dacă panoul are sau nu legătură cu mitingul pentru apărarea steagului secuiesc, care va avea loc joi după-masă în faţa Prefecturii Covasna, în apropierea Consiliului Judeţean, Tamas a răspuns afirmativ.

Preşedintele CJ Covasna a menţionat, în acest context, că Prefectura Covasna a atacat şi panourile inscripţionate cu "Községháza" (Casa comunei), amplasate pe faţadele unor primării din judeţ.

Luni, un panou cu inscripţia "SIC-Terra Siculorum" (Pământ Secuiesc) a fost amplasat în faţa Prefecturii Covasna de către reprezentanţii UDMR, ca protest faţă de acţiunile prefectului Codrin Munteanu, care la rândul său s-a plâns de "presiuni şi intimidări".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite