Cinci vagoane ale unui tren au sărit de pe şine pe ruta "abonată" la deraieri lângă Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de marfă a deraiat în apropiere de Petroşani, între localităţile hunedorene Crivadea şi Merişor. În jurul orei 10.30, şase vagoane au sărit de pe şine. Nu sunt victime.

UPDATE 13:25

Repunerea pe şine a celor cinci vagoane ale trenului marfar deraiat în timp ce se îndrepta spre Petroşani se dovedeşte a fi deosebit de grea. La faţa locului va fi necesar să se aducă macarale speciale pentru a ridica cele cinci vagoane. "Reprezentanţii regionalei CFR Timişoara mi-au transmis că operaţiunile vor dura pe tot parcursul zilei de astăzi. În tot acest interval de timp, circulaţia trenurilor pe ruta Simeria- Petroşani se va face pe firul II de cale ferată. Nu vor fi întârzieri ale trenurilor. Prioritate la firul II vor avea trenurile rapide", a declarat Vasile Hriţac, comandantul poliţiei TF Hunedoara.

UPDATE 12: 00

Circulaţia trenurilor spre Petroşani se desfăşoară pe un singur fir după ce, azi dimineaţă, cinci vagoane ale unui tren marfar au sărit de pe şine în apropiere de localitatea Merişor.  Echipe ale regionalei CFR Timişoara lucrează pentru repunerea pe şine a vagoanelor deraiate. Zona în care a avut loc incidentul, între localităţile Merişor -Crivadia, este cunoscută pentru numărul mare de incidente feroviare. Este o zonă cu restricţii de viteză în care vagoanele pot deraia. Până la remedierea situaţiei circulaţia trenurilor pe ruta Simeria –Petroşani se va desfăşura pe firul II de cale ferată.

"La această oră, echipe ale regionalei CFR Timişoara se află la faţa locului pentru a rezolva această situaţie. Din fericire nu sunt victime omeneşti. De asemenea se fac cercetări pentru a afla care au fost cauzele ce au dus la deraierea celor cinci vagoane", a declarat Vasile Hriţac şeful poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara. 

Potrivit CFR, trenul care circula de la Petroşani spre Episcopia Bihorului, aparţine unui operator privat şi transporta cărbune. Autoriţăţile fac investigaţii la faţa locului pentru a afla cauza producerii accidentului.

Până la repunerea vagoanelor pe şine, circulaţia se va desfăşura pe un singur fir pe ruta Petroşani spre Simeria.

Purtătorul de cuvânt al IPS Hunedoara, Bogdan Niţu, a precizat că trenul are 24, iar în zona în care s-a produs accidentul există o restricţie de viteză.

Atotitatea Feroviară Română, Gelu Dae, a declarat că cinci vagoane au deraiat, iar cel de-al şaselea este înclinat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite