Ce nereguli au găsit turiştii în hoteluri şi pensiunile de pe litoral: lenjerie murdară, frigidere cu rugină, fotolii deteriorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce nereguli au găsit turiştii în hoteluri FOTO Adevărul
Ce nereguli au găsit turiştii în hoteluri FOTO Adevărul

Saltele şi perne pătate, lenjerii murdare, frigidere cu urme de rugină, fotolii deteriorate sunt printre neregulile semnalate la Protecţia Consumatorilor Constanţa de către turiştii cazaţi în acest sezon estival în hotelurile şi pensiunile de pe litoral.

Comisarul şef adjunct de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Cornel Radu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectură, după şedinţa Colegiului Prefectural, că până la sfârşitul lunii august au fost verificaţi 1.349 de operatori economici, fiind date 480 de amenzi, în valoare de peste 1,7 milioane de lei, dar şi 332 de avertismente. De asemenea, în 52 de cazuri a fost dispusă şi măsura complementară de închidere sau suspendare a serviciului prestat până la remedierea deficienţelor constatate.

Radu a mai spus că au fost primite 305 reclamaţii, 200 dintre acestea fiind doar în luna august. Multe dintre sesizări au vizat condiţiile din hoteluri şi pensiuni, printre lucrurile semnalate fiind saltele şi perne pătate, fotolii deteriorate, frigidere cu urme de rugină, lipsa saltelelor de protecţie, lenjerie murdară şi uzată. În toate aceste cazuri, camerele au fost închise până la remedierea deficienţelor.

Cornel Radu a spus că au existat plângeri legate şi de starea plajelor, fiind date amenzi pentru că nu era marcată zona destinată cearşafurilor, că nu era respectată proporţia ca 30 la sută din plajă să fie destinată cearşafurilor sau că nu erau trecute tarifele pentru închiriat şezlonguri.

Comisarul şef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor a precizat că sancţiuni au fost date şi în sectorul alimentar. Astfel, inspectorii au descoperit în urma controalelor, printre altele, produse expirate, stricate sau alimente care erau ţinute în condiţii de depozitare improprii.

Potrivit acestuia, Comandamentul Litoral 2016 va fi activ până la jumătatea lunii septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite