Articol publicitar

Cauți un cămin pentru vârstnici? Care sunt elementele pe care să le cunoști înainte de a lua o decizie?

0
0
Publicat:

Singurătatea și sănătatea șubredă sunt principalele 2 elemente din cauza cărora bătrânii ajung să sufere, mai ales atunci când locuiesc singuri.

azil de batrani png

Dacă ai în familie bunici cărora vrei să le oferi, însă, un trai decent, dar și acces la serviciile medicale care le sunt necesare, nu ezita să apelezi la un camin varstnici. Aici, toți seniorii sunt tratați cu dragoste și respect și, în același timp, simt că fac parte dintr-o comunitate. Mai mult, seniorii se bucură de o alimentație corectă, în concordanță cu starea lor de sănătate.

Camin varstnici – facilități moderne pentru seniori

Dacă atunci când locuiesc singuri, bunicilor ajunge să le fie foarte greu să se ocupe de tot ce înseamnă realizarea curățeniei, dar și a cumpărăturilor, în cadrul unui azil ei nu mai trebuie să-și facă griji în privința acestor aspecte. Personalul căminului de bătrâni se ocupă de curățarea, dar și igienizarea tuturor spațiilor, precum și de spălarea hainelor și a lenjeriilor pentru oaspeți, oferindu-le astfel ocazia de a se bucura de un mediu plăcut și prietenos.

În ceea ce privește camerele pe care seniorii le au la dispoziție, poți alege pentru ei fie camere individuale, fie camere cu 2 – 3 paturi, acolo unde bunicii se pot bucura de compania altor persoane, cu care să depene oricând amintiri și cu care să socializeze.

Alimentație corectă

Din punct de vedere al alimentației, într-un azil pentru seniori, oaspeții au parte de câte 3 mese principale, dar și de câte 2 gustări în fiecare zi. Toate bucatele sunt pregătite din ingrediente proaspete, atent alese împreună cu un nutriționist, astfel încât bunicii să primească nutrienții care le fac bine. Mai mult, zilele deosebite, așa cum sunt zilele de naștere sau onomasticile ori Crăciunurile – toate sunt marcate prin preparate specifice acestor ocazii, pentru ca seniorii să se simtă cât mai aproape de casă.

Servicii medicale

Din punct de vedere a serviciilor medicale, bunicii sunt monitorizați în permanență de un medic de familie, dar și de un cardiolog sau de un diabetolog. Totodată, seniorii își pot face analize de specialitate, pentru că reprezentanții căminului le facilitează accesul la astfel de servicii.

Spații comune, ideale pentru socializare

Pentru a-i ajuta pe bunici să socializeze,  în cadrul căminului există și un spațiu special amenajat, unde vârstnicii pot socializa sau se pot bucura de jocuri de societate interesante, care să le antreneze mintea. Toate aceste activități sunt menite să îi facă pe seniori să se simtă confortabil și să își petreacă timpul într-un mod foarte agreabil alături de ceilalți camarazi din cămin.

Ajutor pentru persoanele cu probleme de mobilitate

În cazul în care bunicii tăi se confruntă cu probleme de mobilitate și nu pot ajunge singuri la toaletă ori în sala de mese, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că personalul căminului le sare mereu în ajutor. Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer, o boală neuro-degenerativă care trebuie ținută mereu sub control, pentru bunăstarea seniorilor.

Comunicare în permanență

Ori de câte ori vei dori să vorbești cu bunicii, o vei putea face prin intermediul telefonului mobil. Mai mult, datorită aplicațiilor moderne de socializare, vă și puteți vedea. Ulterior, ori de câte ori ai ocazia, poți să-i vizitezi pe cei dragi, astfel încât să le arăți că nu i-ai uitat, ci dimpotrivă, îți dorești tot ce este mai bun pentru ei.

La un cămin de bătrâni potrivit găsești tipurile de pachete din care poți alege pentru vârstnici. Mai mult, poți stabili și o vizionare în cadrul acestui camin batrani preturi accesibile, dacă vrei să vezi cum arată locul și care sunt facilitățile de care bunicii se vor bucura.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite