Cât de eficientă este dezinfectarea străzilor pentru combaterea COVID-19? Răspunsul ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinfectare în Bucureşti FOTO Mediafax
Dezinfectare în Bucureşti FOTO Mediafax

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a făcut o serie de precizări privind eficienţa dezinfectării străzilor.

IGSU transmite că există mai mulţi factori care trebuie luaţi în calcul atunci când autorităţile locale vor să dezinfecteze străzile. „Pentru a analiza eficienţa dezinfectării mediilor externe (suprafaţa drumurilor, ziduri de protecţie, pavaje etc.), trebuie luaţi în considerare factori precum mijloacele de transmitere a coronavirusului, dovada prezenţei virusului pe suprafeţe, precum şi posibilul impact asupra mediului şi riscul asupra sănătăţii în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potenţial toxic”, precizează instituţia.

Apoi, pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obişnuite, pe bază de săpunuri convenţionale / detergenţi convenţionali, evitând, însă, producerea de praf şi aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafeţele de mers sunt implicate în transmiterea virusului, mai arată IGSU.

„Informaţiile legate de utilizarea hipocloritului şi abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafeţe externe (cum ar fi drumurile) şi în aer sunt contradictorii”, se mai arată în postare.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite