Cât costă să duci o viață decentă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Spania au dezvăluit care sunt costurile din țara unde trăiesc de mulți ani. Cele mai mari sunt costurile chiriei, sumă care poate ajunge și la 1.500 de euro pe lună.

Spania Arhivă Adevărul
Spania Arhivă Adevărul

Românii care trăiesc în Spania au povestit unui cuplu de români din Franța care sunt cheltuielile pe care le suportă lună de lună în această țară, unde au ales să trăiască. Cele mai mari sunt chiriile, care ajung și la 1.500 de euro pe lună, însă traiul devine mai ușor dacă ai locuința ta și dacă știi să faci economii.

„Din experiență spun. Cu 1.200 de euro am trăit două persoane. Nu ne-a lipsit nimic. Depinde cum te gospodărești”, a comentat un membru al grupului.

Între 700 și 1.000 de euro chiria dacă nu aveți apartamentul vostru, plus lumină, apă, gaze și dacă nu aveți obisnuința să iesiți la baruri și restaurante 500 cred că vă ajunge pentru mâncare. În total 2.000 de euro”, a dezvăluit un român.

Alții l-au contrazis: „Văd că mulți aici spuneți că 1.000-1500 trăiești bine. Trăiți cu aer sau mâncați doar o dată pe zi? Nu fac mișto de nimeni, dar la cât au crescut prețurile nu știu cum o scot unii la capăt cu banii ăia”.

„Dacă ai casa ta, cu 1.000 de euro nu duci lipsă de nimic”, a scris o membră a grupului,care a fost apostrofată imediat de alți internauți: „Doamne ferește-ne! 1.000 euro pentru 2 persoane!“, se minunează un alt român, conform www.ziare.com.

Un alt român a povestit că a trăit 24 de ani în Madrid și nu cheltuia mai mult de 500 euro pe lună pentru două persoane. „Marile orașe au și prețuri pe măsură. Și încă ceva: viața în Spania este mult mai ieftină și mai relaxată decât în Franța și știu ce spun fiindcă cea mai bună prietenă a mea locuiește acolo și eu mă crucesc când aud ce prețuri sunt! Acum, depinde și câți ani ați lucrat și ce pensie veți primi, însă vă recomand Spania”, a scris unul dintre membrii grupului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite