Casă la 50 de kilometri de Cluj sau un splendid castel medieval în Franța? Diferența mică de preț dintre cele două

0
Publicat:

O casă la Huedin, un orășel aflat la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, în județul Cluj, a ajuns să coste cam cât un castel în Franța. Evident, o casă într-o zonă bună din Cluj ar putea să coste de cinci-șase ori mai mult decât castelul amintit.

Așa arată castelul din Franța care se vinde la un preț aproape identic cu o casă la 50 km de Cluj
Așa arată castelul din Franța care se vinde la un preț aproape identic cu o casă la 50 km de Cluj

Piața imobiliară a luat-o cu adevărat razna în România, mai ales în marile orașe. Iar Clujul este campion detașat al prețurilor proprietăților imobiliare, indiferent că este vorba despre case, terenuri sau apartamente și indiferent dacă este vorba de vânzări sau de chirii. Însă dacă prețurile imobiliarelor din Cluj au trecut de mult granițele și au ajuns subiect de bancuri, în ultimii ani și proprietățile aflate mai mult sau mai puțin în apropierea orașului au ajuns la prețuri astronomice. Este și cazul unei case din Huedin, un orășel aflat la 50 de kilometri de Cluj. Aici, o casă se vinde cu peste 600.000 de euro, conform unui anunț publicat în OLX.

Așa arată casa scoasă la vânzare la Huedin cu aproape 650.000 de euro. FOTO: OLX
Așa arată casa scoasă la vânzare la Huedin cu aproape 650.000 de euro. FOTO: OLX

„Casă spre vânzare! 8 camere. Zona lângă Poliție, 400 mp. Avem plăcerea să va prezentăm spre vânzare o casă cu 8 camere, aflată la stadiul de finisat! Imobilul este situat pe o stradă liniștită și dispune de o suprafață utilă de 400 mp, teren liber de 3.000 mp, este dispus pe 2 niveluri. Casa dispune de diferite spații precum și piscină. Construcția a fost executată fiind folosite materiale de cea mai bună calitate. Pentru mai multe detalii sau pentru a programa o vizionare va așteptăm să ne contactați la numerele de telefon afișat”, se menționează în anunț.

La rubrica „Prezentare generală” datele diferă puțin. Suprafața utilă trecută acolo este de 500 de mp, iar cea a terenului – 3.600. În plus, se mai menționează că imobilul dispune de o centrală pe gaz, iar la stare se precizează că e „gata de utilizare”. Anunțiul poate fi văzut AICI.

La „concurență” cu un castel din Franța secolului XII

Interesant este că un splendid castel medieval din Franța a fost scos de curând la vânzare cam la același preț. Anunțul a fost plasat pe French-Property.com, pagina de internet a unei agenții imobiliare din Hexagon.

Amplasat în inima Saint-Céré, acest magnific castel, a cărui istorie începe în secolul al XII-lea, vă va fermeca deoarece îmbină confortul modern cu caracterul vechiului. Castelul este alcătuit din 3 niveluri, însumând aproximativ 360 mp de spațiu de locuit. Intrarea și etajele sunt deservite de o scară magnifică din piatră în spirală”, se menționează într-un anunț.

Castelul din Saint-Céré, vedere generală. FOTO: French-Property.com
Castelul din Saint-Céré, vedere generală. FOTO: French-Property.com

În continuare, agenția imobiliară care se ocupă cu vânzarea proprietății vine cu alte câteva detalii. „Nivelul 1 include o bucătărie complet utilată, un living foarte frumos cu șemineu de peste 70 mp, două spații de birou, o cămară și un al doilea salon TV. La etajul 2, patru dormitoare, două băi, una cu saună, precum și o spălătorie mare. Toate livingurile sunt spatioase si renovate cu gust, cu volume frumoase si inaltimi impresionante de tavan. La parter, o pivniță magnifică cu acces la exterior, o cramă foarte mare precum și camera de cazane care gestionează sistemul de pompă de căldură (3 unități).”

Superbul castel din secolul al XII-lea, dintr-o altă perspectivă. FOTO:  French-Property.com
Superbul castel din secolul al XII-lea, dintr-o altă perspectivă. FOTO: French-Property.com

Nu în ultimul rând, se menționează și că acest castel: „are și o mansardă mare care ar putea oferi un potențial locuibil suplimentar. Grădina cu pereți include un hambar independent cu bucătărie de vară, un garaj dublu cu un etaj al doilea cu potențial pentru apartament sau sală de jocuri. De asemenea, trebuie menționat că toate magazinele sunt accesibile pe jos. După cum ați înțeles, această clădire, rară pe piață, vă poate oferi un proiect de viață real...(Casa familială, camere de oaspeți de lux, cabană).

Prețul castelului: 689.000 de euro. Proprietatea se află în Franța, la Saint-Céré, în fosta regiune Midi-Pyrénées (Sud-Pirinei - una dintre cele 26 regiuni ale Franței de până la reforma administrativ-teritorială din 2014, iar din 2015 inclusă în noua regiune Occitania).

O vilă în Cluj-Napoca, într-o zonă bună, ar putea costa chiar și de 5-6 ori mai mult decât acest castel. Este și cazul unei proprietăți scoase la vânzare anul trecut cu 3,5 milioane de euro, al cărei preț a fost redus ulterior până la 3,1 milioane pentru a fi vândută.

Este vorba despre o casă cu șase camere, piscină interioară și teren de tenis și multe alte dotări. Imobilul este situat pe strada D.D. Roșca, în cartierul Făget, la periferia Clujului, într-un loc în care casele se vând de regulă cu sume cuprinse între 1-2 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite